Σε αποτίμηση των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων των αυτοδιοικητικών εκλογών προχώρησε το ΠαΣοΚ.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, στο ΠαΣοΚ θεωρούν ότι στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας το κόμμα έδειξε τη δυναμική του.

Πρώτα απ’ όλα, ο Γιάννης Μώραλης, στέλεχος του ΠαΣοΚ που είχε υποστηριχτεί σταθερά από το κόμμα ήδη από το 2014, επανεκλέχτηκε δήμαρχος Πειραιά από την πρώτη Κυριακή.

Όσον αφορά τον Χάρη Δούκα, έκανε την ανατροπή στην Αθήνα και ως φαίνεται περνά στον δεύτερο γύρο

Στο Δήμο Θεσσαλονίκης, ο Στέλιος Αγγελούδης, επίσης στέλεχος του ΠαΣοΚ φαίνεται να περνά στον δεύτερο γύρο στην Θεσσαλονίκη

Οι δήμοι που κερδίζει το ΠαΣοΚ

Στη Χαριλάου Τρικούπη επίσης υπογραμμίζουν ότι το ΠαΣοΚ κέρδισε ή είναι σε τροχιά νίκης σε πολλαπλάσιους δήμους σε σχέση με το 2019. Κάποιοι εξ’ αυτών είναι οι δήμοι Μυτιλήνης, Συκεών-Νεάπολης, Καλλιθέας, Αγίου Δημητρίου, Ιλίου, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Πετρουπόλεως, Ρεθύμνου, Σερρών, Χανίων, Καβάλας, Ιωαννιτών, Θέρμης, Βέροιας, Αιγάλεω, Ηρακλείου Αττικής και Ιεράπετρα.

Στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας (στέλεχος ΠαΣοΚ και τομεάρχης Έρευνας το 2016), που ανακοινώθηκε πρώτα από το ΠαΣοΚ και ακολούθως στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, θα δώσει ως φαίνεται τη μάχη στον δεύτερο γύρο.

Τέλος, στο ΠαΣοΚ θεωρούν πως η επιλογή τους σε νέα πρόσωπα απέδωσε σε τρεις ακόμα περιπτώσεις: Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ο Σπύρος Σκιαδαρέσης ήταν δεύτερος, στην Περιφέρεια Ν. Αιγαίου ο Νικηφόρος Παπανικόλας επίσης δεύτερος και τέλος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο Χρήστος Παπαστεργίου φαίνεται να βρίσκεται και εκείνος στης δεύτερη θέση.