Η ξαφνική επίθεση των δυνάμεων της Χαμάς στο Ισραήλ, το πρωί του Σαββάτου (7/10), έγινε μαζικά τόσο από αέρος όσο και από εδάφους.

Τη στιγμή που 5.000 ρουκέτες και πύραυλοι εκτοξεύονταν αδιακρίτως, σκορπώντας τον θάνατο σε διάφορα σημεία, οπλισμένοι μαχητές της παλαιστινιακής οργάνωσης πραγματοποιούσαν μια άνευ προηγουμένου διείσδυση σε ισραηλινά εδάφη, με συνέπεια ν’ ακολουθήσουν μάχες με δυνάμεις ασφαλείας και η απάντηση των Ισραηλινών με αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας που σκότωσαν εκατοντάδες Παλαιστίνιους.

Ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον τρόπο που οι άνδρες της Χαμάς εισέβαλαν στο Ισραήλ, ρίχνοντας με μπουλντόζα το συρματόπλεγμα που έχει τοποθετηθεί τις δύο πλευρές στην πολύπαθη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Αμέσως μετά κατέλαβαν άρμα μάχης του ισραηλινού στρατού και το κατέστρεψαν.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς δικαιολογούσε τη δράση των οπλισμένων μαχητών της Χαμάς λέγοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του απέναντι στην «τρομοκρατία των εποίκων και των στρατευμάτων κατοχής», τη στιγμή που ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έθετε τη τη χώρα του σε κατάσταση πολέμου.