Λίγες ώρες έμειναν για ν’ ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και από νωρίς το πρωί στα διόδια σχηματίστηκαν ουρές.

Το γεγονός ότι, συγκριτικά με τις εθνικές εκλογές, αυτή τη φορά η διέλευση από τα διόδια είναι ελεύθερη μόνο για τους δικαστικούς αντιπροσώπους, προκάλεσε αντιδράσεις.

Όπως λένε οι περισσότεροι οδηγοί των αυτοκινήτων, δεν γνώριζαν ότι θα πρέπει να πληρώσουν κανονικά το αντίτιμο των διοδίων, ενώ όταν έφτασαν μπροστά στα ταμεία βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

Με ΚΤΕΛ για οικονομία

Με τις τιμές στα καύσιμα να παραμένουν υψηλές και για ν’ αποφύγουν το κόστος των διοδίων, πολλοί ετεροδημότες επέλεξαν να μετακινηθούν με ΚΤΕΛ.

Τα λεωφορεία γέμισαν, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%. Οι περισσότεροι έχουν προγραμματίσει ταξίδι εξπρές, με άμεση επιστροφή μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του. Υπάρχουν, ωστόσο, και εκείνοι που συνδυάζουν την ψήφο στο… χωριό με κάποιες μέρες άδειας, για να καλύψουν και την δεύτερη κάλπη, εφόσον χρειαστεί.

Τι πρέπει να έχουν μαζί τους οι πολίτες

Με τις κάλπες να ανοίγουν στις 07:00 το πρωί και να κλείνουν στις 7 το βράδυ της Κυριακής, κάθε ψηφοφόρος πρέπει να έχει μαζί του αστυνομική ταυτότητα, φυσική ή ψηφιακή, διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας.

Για να μάθει κάποιος πού ψηφίζει, μπορεί να επισκεφθεί την ηλεκτρονική πλατφόρμα “μάθε πού ψηφίζεις” ή να καλέψει στο τηλέφωνο, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

22.722 συστήματα ασφαλούς μετάδοσης έχουν λάβει από την προηγούμενη αρασκευή οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με το πρώτο ασφαλές αποτέλεσμα να αναμένεται αύριο στις 10 και μισή το βράδυ, για τις 13 περιφέρειες και 6 μεγάλους δήμους.