Τουλάχιστον 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 102 αγνοούνται μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεχειλίσει η (παγετωνική) λίμνη Lhonak στο κρατίδιο Sikkim στην Ινδία.

Η καταστροφή, η οποία πλήττει 22.000 ανθρώπους που ζουν στην περιοχή, σύμφωνα με τις Αρχές, είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά ακραίων καιρικών φαινομένων στα όρη της νότιας Ασίας που αποδίδονται στην κλιματική αλλαγή.

«Οι έρευνες διεξάγονται υπό συνθήκες αδιάκοπων βροχών, ταχείας ροής του νερού στον ποταμό Teesta, δρόμων και γεφυρών που παρασύρθηκαν σε πολλά σημεία» ανέφερε εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης η κρατική υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών ανέφερε ότι 26 άνθρωποι είχαν τραυματιστεί και 102 αγνοούνταν, εκ των οποίων οι 22 ήταν προσωπικό του στρατού. Έντεκα γέφυρες είχαν παρασυρθεί.

Βιντεοσκοπημένο υλικό από το πρακτορείο ειδήσεων ANI έδειχνε τα νερά των πλημμυρών να εισέρχονται σε κατοικημένες περιοχές, όπου κατέρρευσαν πολλά σπίτια, καταστράφηκαν στρατιωτικές βάσεις και άλλες εγκαταστάσεις και βυθίστηκαν οχήματα.