Ξεκίνησαν οι πρώτες εχθροπραξίες, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ του κόμματος της Κουμουνδούρου και του ΠαΣοΚ. 

Οι συγκρούσεις αυτές θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ενδεικτικές και δείχνουν τι μέλλει γενέσθαι στην κεντροαριστερά με τον ανταγωνισμό για την πρωτοκαθεδρία του χώρου και τις κόντρες που αναμένεται να έχουν τα δύο κόμματα το προσεχές χρονικό διάστημα.

Η επίθεση της Χαριλάου Τρικούπη και ο λόγος πίσω από αυτή

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η επίθεση του προέδρου το ΠαΣοΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, προς τον Στέφανο Κασσελάκη, για τον οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του στην Πάτρα: «Επειδή κάποιοι έρχονται να το παίξουν εναλλακτικοί απέναντι στη ΝΔ, θέλω να τους στείλω ένα μήνυμα και εδώ από την Πάτρα: Αν νομίζουν ότι θα ρίξουν τον κ. Μητσοτάκη με το Tik Tok είναι γελασμένοι. Τον κ. Μητσοτάκη θα τον ρίξουμε με καθημερινό αγώνα στην κοινωνία, με το λαό για το λαό και δεν έχουμε ανάγκη κανένα ισχυρό συμφέρον να σταθεί δίπλα μας, γιατί δίπλα μας στέκεται ο λαός, ο πολίτης με τις αγωνίες του και με τις ελπίδες για ένα καλύτερο μέλλον»

Γιατί όμως η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε την τακτική της ευθείας αντιπαράθεσης; Ο λόγος είναι πως στο ΠαΣοΚ θεωρούν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται πίσω από επιθέσεις που δέχθηκαν το τελευταίο διάστημα από εφημερίδες φίλα προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στην ανακοίνωση μάλιστα που εξέδωσε η Χαριλαόυ Τρικούπη σχετικά με πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento, στο οποίο η εφημερίδα υποστηρίζει πως το κινητό τηλέφωνο του προέδρου το ΠαΣοΚ παρακολουθείτο λόγω επαφών του με την κινεζική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Huawei αναφέρεται πως «οι κ.κ. Τσιπρας, Πολάκης, Παππας και Βαξεβάνης μπορεί να βρήκαν «βιτρίνα» από την Αμερική για να συνεχίσουν να έχουν ρόλο στα πράγματα, όμως μπροστά στα πρώτα αποτελέσματα της επιλογής τους, επιστρατεύουν τις πρακτικές της λασπολογίας, που ευτέλισαν τον ΣΥΡΙΖΑ».   

«Είναι ευθύνη του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου της χώρας να απομονώσει τα φαινόμενα παρακμής της πολιτικής και της δημοσιογραφίας, που υπονομεύουν την αξιοπιστία και τη διαφάνεια στη δημόσια ζωή» προσθέτει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση του ΠαΣοΚ.

Στην ανάλυση που κάνουν μάλιστα στη Χαριλάου Τρικούπη συμπεραίνουν ότι αυτές οι επιθέσεις γίνονται γιατί το ΠαΣοΚ θεωρείται ο πρώτος στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ. Με άλλα λόγια, στο ΠαΣοΚ πιστεύουν οτι στόχος της Κουμουνδούρου αποτελεί αρχικά η πρωτοκαθεδρία στην κεντροαριστερά και έπειτα η επικράτηση έναντι της Νέας Δημοκρατίας. 

Δεν καταγράφει άνοδο ο ΣΥΡΙΖΑ – «Αντέχει» δημοσκοπικά το ΠαΣοΚ

Την ίδια ώρα, οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας δείχνουν πως παρά τα όσα συνήθως συμβαίνουν όταν υπάρχει εκλογή νέου αρχηγού σε κάποιο πολιτικό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρνει να αυξήσει τα ποσοστά του. Αντιθέτως, καταγράφει οριακή μείωση της επιρροής του. Την ίδια ώρα το ΠαΣοκ αντέχει δημοσκοπικά, διατηρώντας τα ποσοστά του, παρά την εκλογή Κασσελάκη και τα φώτα της δημοσιότητας που έχει τραβήξει πάνω της.