Με τον α’ γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών να είναι μόλις λίγες μέρες μακριά τα κομματικά επιτελεία «βάζουν στο φουλ της μηχανές» την ίδια ώρα που οι πολιτικοί αρχηγοί συνεχίζουν τις περιοδείες τους με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις κάλπες της Κυριακής.

Στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε σήμερα στη Θεσσαλονίκη και στην Κοζάνη, εμφανιζόμενος στο πλευρό του υποψηφίου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα και του υποψηφίου περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασσαπίδη.

«Είμαι εδώ για να επαναλάβω τη στήριξή μου στον Κωνσταντίνο Ζέρβα για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του σε δύσκολες συνθήκες, αντιμετωπίσαμε πολλές κρίσεις τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Σήμερα, όμως, έχουμε κάθε λόγο να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός παρευρέθηκε επίσης στην εκδήλωση υπογραφής της σύμβασης για τη λειτουργία του Μετρό, τονίζοντας ότι τηρήθηκε στο ακέραιο η δέσμευση ότι η πόλη θα έχει και Μετρό και αρχαία.

«Θα είναι εξασφαλισμένη η συντήρηση του έργου αυτού. Δεν το λέω αυτό τυχαία, καθώς πρόσφατα γεγονότα επανέφεραν στη μνήμη μας αμαρτίες του παρελθόντος, όπου δεν γνωρίζαμε ουσιαστικά ποιος ήταν ο υπόλογος για τη συντήρηση σημαντικών έργων υποδομής, τα οποία πληρώθηκαν από τους Έλληνες φορολογούμενους στο παρελθόν» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Μυτιλήνη ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, από την πλευρά του, επέλεξε να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη, από όπου εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό.

«Θέλω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας να αναρωτηθεί τι έχουμε βιώσει τους τρεις μήνες, που είναι Πρωθυπουργός. Η ακρίβεια καλπάζει, αλλά έλεγχοι στην αγορά δεν υπάρχουν. Βιβλικές φυσικές καταστροφές σε πάρα πολλά σημεία της Ελλάδας, αλλά στην πρόληψη δεν υπάρχει καμία ουσιαστική επένδυση. Και, βέβαια, σε θέματα δημοκρατίας, θεσμών και διαφάνειας έφτασε στο σημείο να τα βρει παρασκηνιακά με τον Βελόπουλο για να αλώσουν την Ανεξάρτητη Αρχή Απορρήτου Επικοινωνιών, ώστε να «φρενάρουν» το πρόστιμο στην ΕΥΠ για τις υποκλοπές.

Όλα αυτά δείχνουν ότι αξίζει στις 8 Οκτωβρίου να του πείτε ένα μεγάλο «όχι». Και να στηρίξετε αυτοδιοικητικούς που δεν θα υπηρετούν το Μαξίμου και τον ίδιο, αλλά εσάς, τον απλό λαό, τον πολίτη και την καθημερινότητά του. Αξιοποιώντας σωστά τα ευρωπαϊκά προγράμματα και χρήματα. Αυτοδιοίκηση με περιφερειακή ανάπτυξη, με αποκέντρωση» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Στη Λάρισα ο Κουτσούμπας

Ο γ.γ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, από όπου κάλεσε σε ενδυνάμωση των συνδυασμών που στηρίζονται από το ΚΚΕ για να υπάρξει «εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση»

«Με ακόμα πιο ισχυρό ΚΚΕ δυναμώνοντας στις εκλογές αυτές τη λαϊκή συσπείρωση σε περιφέρειες και σε δήμους. Τη μόνη πραγματικά εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του στη Λάρισα ο κ. Κουτσούμπας.

«Οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, οι νέοι της Λάρισας, μπορούν να πάνε στην κάλπη της Κυριακής, γυρνώντας την πλάτη στα εκβιαστικά διλήμματα, αχρηστεύοντας τις παγίδες που τους στήνουν, έχοντας στο μυαλό τους το σύνθημα που φώναξαν πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο και ιδιαίτερα τις τελευταίες μέρες: «‘Η τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Για τα κέρδη των λίγων «πνίγεται» η Θεσσαλία των εργαζομένων και των άλλων βιοπαλαιστών. Και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέμε, αν σκεφτεί κανείς πως τεράστια ποσά από κρατικούς πόρους και ευρωπαϊκά προγράμματα ξοδεύονται για έργα -όπως λένε- αναβάθμισης της Θεσσαλίας ως «διαμετακομιστικού κέντρου εμπορευμάτων και Ενέργειας» πρόσθεσε, μεταξύ άλλων.