Πληθύνονται και αυξάνονται, σύμφωνα με τον Βηματοδότη, τα κυβερνητικά πολυτελή SUV που κυκλοφορούν στους δρόμους. Είναι μεγάλου κυβισμού και με την τιμή της βενζίνης να φλερτάρει με τα δύο ευρώ το λίτρο (εάν δεν το έχει ήδη ξεπεράσει), το πρόβλημα γίνεται, όπως καταλαβαίνετε, και… οικονομικό.

Ορισμένοι πολιτικοί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη στήλη του Βήματος, δεν αρκούνται στο ένα SUV, αλλά ζήτησαν και πήραν και δεύτερο. Το περίεργο είναι ότι το δεύτερο το χρησιμοποιούν για την ασφάλειά τους.

Στη Βουλή μάλιστα κυκλοφορεί συγκεκριμένη μάρκα SUV, κάθε χρώματος και κάθε κυβισμού.

Ποιος ξέρει γιατί; Ίσως επειδή βλέπουν στο Ιντερνέτ ότι τέτοια χρησιμοποιεί η βασιλική οικογένεια στην Βρετανία και σου λένε πιθανόν ας πάρουμε και εμείς λίγο από την αίγλη τους.

Υπάρχει πολιτικός που δεν εγκαταλείπει το θεσμικό γερμανικό SUV του, αλλά πιθανώς για να μην το παρεξηγήσουν ζήτησε και ένα δεύτερο (γνωστής μάρκας) ως συνοδευτικό της ασφάλειάς του.

Ο Βηματοδότης ρώτησε την αρμόδια υπουργό -για τα κρατικά αυτοκίνητα- υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει και αυτή τού αποκάλυψε ότι τα (πολυτελή) SUV τα χορηγεί η Αστυνομία.

Και πού τα βρίσκει η Αστυνομία;

Από κατασχέσεις απάντησε, αποκαλύπτοντας ότι τα περισσότερα από αυτά είναι φορτωμένα με χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους.

Και γιατί η Αστυνομία;

Επειδή, εξήγησε, υπάρχει ένας νόμος (που ωστόσο πρώτη φορά τον άκουσα) που λέει ότι για να οδηγήσει κάποιος ένα τέτοιο κρατικό αυτοκίνητο πρέπει να είναι αστυνομικός της ασφάλειας και κανείς άλλος.

Πάντως η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι αυτή δεν έχει της συγκεκριμένης μάρκας αυτοκίνητο και τις περισσότερες φορές μετακινείται στην Αθήνα με μοτοσυκλέτα: «Φοράω πάντα κράνος, να το γράψεις αυτό για να μην με περάσουν για παράτυπη», μου είπε.