Στο τελικό σπριντ του αγώνα της ψήφου βρίσκονται οι υποψήφιοι των Αυτοδιοικητικών Εκλογών που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή 8ης Οκτωβρίου 2023, με τον χρόνο της διεξαγωγής να μετρά πλέον αντίστροφα.

Στο χορό της τελικής προεκλογικής περιόδου και ο νυν περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και εκ νέου υποψήφιος, ο οποίος μίλησε στο Κοινωνία ώρα Mega για τα αυτά που κατακτήθηκαν και αυτά που θα κατακτηθούν, για τις εκκρεμότητες, τις ελλείψεις αλλά και τις προοπτικές της Περιφέρειας.

«Ευχάριστη συγκυρία»

«Είναι μια πολύ ευχάριστη συγκυρία αυτή, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα καταφέραμε και εντάξαμε, μετά από μεγάλες προσπάθειες, στο πρόγραμμά μας, στο ΕΣΠΑ της δυτικής Ελλάδας με χρηματοδότηση άνω των 8 εκατ. ευρώ, ένα εμβληματικό έργο για την πόλη της Πάτρας και πλέον ένας ιστορικός χώρος θα λάβει σάρκα και οστά», είπε μιλώντας στο MEGA, Νεκτάριος Φαρμάκης, αναφορικά με το κολυμβητήριο της πόλης.

«Μέσα στην επόμενη θητεία θα έχει κατασκευαστεί και θα αποκτήσει πλέον η πόλη αυτόν τον ιστορικό σταθμό, το κολυμβητήριο της Αγιάς».

Όπως λέει ο ίδιος, το άλλο μεγάλο θέμα που αφορά το οδικό δίκτυο, προχωράει με ταχείς ρυθμούς.

Η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας χωρίζεται σε δύο κομμάτια

«Έχουμε μια πραγματικότητα, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας χωρίζεται σε δύο κομμάτια, το κομμάτι της Πελοποννήσου και το κομμάτι της Στερεάς. Στο κομμάτι της Στερεάς μια τεράστια έλλειψη και εκκρεμότητα φτάνει προς το τέλος της. Η Αμβρακία οδός που συνδέει ουσιαστικά την Αθήνα με τη Λευκάδα σε τρεις ώρες, τελειώνει. Το κομμάτι της Πατρών Πύργου, ένας ταλαιπωρημένος δρόμος, σε ενάμιση χρόνο θα έχει τελειώσει».

Ο εκ νέου υποψήφιος περιφερειάρχης, συμπληρώνει πως:

«Ήδη έχει υλοποιηθεί ένα τεράστιο έργο 30 εκατ. ευρώ, μικρότερο από την Πατρών Πύργου, το οποίο έχει σώσει ζωές. Είναι η βαριά συντήρηση του υφιστάμενου οδικού δικτύου. 120 εκατ. ευρώ μέσα στη θητεία που τρέχουμε κατευθύνθηκαν, με πόρους της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας, για τη συντήρηση του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου».