Παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθεί στις 4 Οκτωβρίου η επίσημη τελετή καθέλκυσης της ελληνική φρεγάτας Belharra (FDI HN) «Κίμων».

Πριν από την επίσημη τελετή πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική καθέλκυση του νέου «διαμαντιού» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Την διαδικασία της δοκιμαστικής καθέλκυσης της ελληνικής υπερσύγχρονης φρεγάτας αποκάλυψε δημοσιεύονταw φωτογραφίες το Naval News. Πρόσφατα είχε δημοσιευτεί ακόμα μια φωτογραφία που έδειχνε την ίδια φρεγάτα λίγο πριν μεταφερθεί εκτός dry dock.

Οι νέες και προηγμένες φρεγάτες FDI κλάσης Κίμων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της Naval Group, θα παραδοθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, ξεκινώντας από το 2025 για τις δύο πρώτες μονάδες επιφανείας «ΚΙΜΩΝ» και «ΝΕΑΡΧΟΣ» και το 2026 για την τρίτη φρεγάτα «ΦΟΡΜΙΩΝ».

Οι φρεγάτες FDI HN κλάσης «ΚΙΜΩΝ» ανήκουν στην επόμενη γενιά «ψηφιακών» φρεγατών, και εξοπλίζονται με το κορυφαίο ραντάρ SeaFire. Το τελευταίο συνδυάζεται με τους υπερσύγχρονους αντιαεροπορικούς πυραύλους ASTER 30, στην πλέον τελευταία τους έκδοση. Ο συνδυασμός SeaFire/ASTER 30 θα προσφέρει αεράμυνα περιοχής και αντιβαλλιστικές ικανότητες. στις Μονάδες του Στόλου, σε αποστάσεις που υπερβαίνουν τα 100 χιλιόμετρα.

Με αυτόν τον τρόπο, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό θα αναπτύσσει πλοία που θα έχουν δυνατότητα να καταρρίπτουν εναέριους στόχους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις, ενώ θα μπορούν να προσφέρουν και προστασία απέναντι σε βαλλιστικούς πυραύλους.