Νέο επεισόδιο στη κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη.

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνική δικτύωσης, ο κ. Κασσελάκης απαντάει στον κ. Μαρινάκη σχετικά με τα όσα είπε ο τελευταίος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Τρόμαξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ να καλέσει τα μέλη του να συμμετάσχουν στην παραγωγή της πολιτικής, και ρωτάει αν… αμφισβητώ τη Δημοκρατία», αναφέρει ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Η ΝΔ αμφισβητεί τη Δημοκρατία, διορίζοντας το δ.σ. της ΑΔΑΕ μαζί με τον Κ.Βελόπουλο χωρίς συνεννόηση».

Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία;

Νωρίτερα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος με μια αιχμηρή τοποθέτηση σχολίασε το βίντεο που ανέβασε στο Facebook και όσα είπε σε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ειδικότερα, ο Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «ο κ.Κασσελάκης να μην περιορίζεται σε βόλτες στον χώρο της Βουλής» και πρόσθεσε: «αλλά να μάθει βασικές αρχές της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Οι νόμοι ψηφίζονται από νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του ελληνικού Έθνους, που εξελέγησαν από την κορυφαία δημοκρατική διαδικασία που είναι οι βουλευτικές εκλογές».

Και συνέχισε σε έντονο ύφος: «Να μην μιλάει λοιπόν απαξιωτικά. Τι θέλει να μας πει; Αμφισβητεί την κοινοβουλευτική δημοκρατία; Την αρχή της πλειοψηφίας; Ας μας απαντήσουν και τα υπόλοιπα κόμματα και οι βουλευτές του κόμματός του. Δεν ξεκινάμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Περιμένουμε θέσεις και προτάσεις που δεν τις ακούσαμε ούτε χθες στην συνέντευξη του».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κασσελάκης έκανε ξενάγηση στο γραφείο του στη Βουλή και, μεταξύ άλλων, είπε: «Εδώ στη Βουλή ψηφίζονται νόμοι. Αλλά αυτοί οι νόμοι παράγονται από κυβερνητικούς βουλευτές, οι οποίοι είναι σε κλειστά γραφεία και είναι κυρίως «χειροκροτητές» […] Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις. Γιατί η πολιτική είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να μένουμε απ’ έξω».