Σε εξέλιξη είναι έρευνες του λιμενικού σώματος στη περιοχή Αχλάδι Ευβοίας για τον εντοπισμό ελικοπτέρου που έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στην περιοχή όπου δοκιμάζεται από την κακοκαιρία Elias.

Στο σημείο των ερευνών εκτός από σκάφη του λιμενικού και ιδιωτικά σκάφη μεταβαίνει και ομάδα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού για την παροχή συνδρομής.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, στο ελικόπτερο επέβαινε μόνο ο πιλότος. Ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, επέβαιναν 2 άτομα. Το ελικόπτερο χάθηκε από τα ραντάρ της ΥΠΑ ενώ πετούσε πάνω από τη Βόρεια Εύβοια.

Πρόκειται για Agusta Α109, πολιτικού τύπου και εκτελούσε ιδιωτική πτήση, Αφίδναι- Μαντούδι – Βιομηχανική Περιοχή Βόλου . Απογειώθηκε στις 10:13 το πρωί και ξαφνικά χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ της ΥΠΑ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Μαντουδίου, το ελικόπτερο έπεσε στην παραλία Αχλαδίου. «Μπροστά από το σπίτι μου έχει πέσει, με ειδοποίησαν δικοί μου άνθρωποι και πάμε τώρα στο σημείο» ανέφερε ο κ. Γεώργιος Τσαπουρνιώτης.

«Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη»

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Βασίλης Σιώμος, μαζί με τον οπερατέρ, Άκη Φωτίου, κατέγραψαν το ελικόπτερο λίγο πριν την πτώση του.

Ο Βασίλης Σιώμος μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ και περιέγραψε στιγμή προς στιγμή όσα είδε πριν από την πτώση του ελικοπτέρου.

Όπως είπε «όταν πέρασε το ελικόπτερο από μπροστά μας, μας έκανε εντύπωση γιατί πετούσε πολύ χαμηλά. Κάποια στιγμή χάθηκε μέσα στην ομίχλη. Ακούσαμε έναν θόρυβο, όπως κάνει το ελικόπτερο όταν προσπαθεί να κάνει κράτει ο πιλότος του ελικοπτέρου στους κινητήρες για να κατεβάσει το διασώστη.