Σε κατάσταση σοκ βρίσκονται οι ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα, ενώ καθάριζαν καταμαράν στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Δευτέρας (26/09), με τους ίδιους να εξηγούν πως λίγα εκατοστά πιο κοντά στην προβλήτα να ήταν, θα είχαν πεθάνει.

Οι δύο ναυτικοί του επιβατηγού ταχύπλοου έπεσαν στο νερό από ύψος άνω των 8 μέτρων, ενώ το πλοίο είχε προσδέσει.

Την ίδια ώρα, σωματεία ναυτεργατών καταγγέλλουν πως το ατύχημα στον Πειραιά συντελέστηκε καθώς δεν υπήρχαν μέτρα ασφαλείας όπως κράνη, σωσίβια και σκαλωσιές.

Μάλιστα, το περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση εισαγγελέα που διερευνά κάτω από ποιες συνθήκες συντελέστηκε το ατύχημα.

«Ένιωθα τον θάνατο»

«Τι ένιωθα την ώρα που έπεφτα; Ένιωθα τον θάνατο. Τα προθανάτια, λέω “τελείωσε, πάει”. Ήμουν σαν να έβλεπα όνειρα, βασικά. Δεν ένιωθα ότι το ζούσα εκείνη την στιγμή, δεν το πίστευα», είπε χαρακτηριστικά στο Mega ο ένας εκ των δύο ναυτών. «Ζούμε από θαύμα», είπε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Πίστευα εκείνη την στιγμή ότι πέφτοντας, ότι δε θα ξαναξυπνήσω, ότι… Ήξερα ότι θα σκοτωθώ. Αυτό αισθάνθηκα».

Ο 56χρονος Γιάννης παντρεμένος και πατέρας ενός 20χρονου αγοριού, ήταν ο πρώτος που γλίστρησε και έπεσε στη θάλασσα. Νοσηλεύεται ακόμα, καθώς έχει χτυπήσει σε αυχένα, μέση και ζυγωματικά.

«Δε θα ζούσαμε τώρα αν είχαμε πέσει επάνω στο κράσπεδο. Είναι 14 – 15 μέτρα. Λίγο πιο κολλημένο να ήταν στον ντόκο, θα ήμασταν μακαρίτες και οι δύο. Ή να είχαμε πέσει κάπως αλλιώς, να είχαμε βρει στον ντόκο, θα είχαμε τελειώσει», τονίζει ο ένας εκ των δύο.

Η απάντηση της εταιρείας

Το MEGA επικοινώνησε με την ιδιοκτήτρια εταιρεία και η απάντηση ήταν η εξής:

«Σχετικά με το συμβάν της 25/9/23 που είχαν οι 2 ναυτικοί μας, από τη πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και θα είμαστε δίπλα τους σε ότι χρειαστούν. Η SEAJETS λειτουργεί τηρώντας όλους τους κανονισμούς υγιεινής και ασφάλειας, που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία εσωτερικού ελέγχου για τις συνθήκες που συνέβη αυτό το ατύχημα και παράλληλα έχουμε ζητήσει την πλήρη διερεύνηση του συμβάντος από τις αρμόδιες προανακριτικές αρχές, που έχουν επιληφθεί της υποθέσεως».