Στον εισαγγελέα Πειραιά θα προσαχθούν αύριο (26/9) ο πλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο λοστρόμος του ταχύπλοου καταμαράν, Speedrunner jet, μετά την πτώση δύο ναυτικών στη θάλασσα κατά τη διάρκεια καθαρισμού του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά. Σύμφωνα με το Λιμενικό η κατηγορία με την οποία κρατούνται είναι σωματική βλάβη από αμέλεια.

Όπως ανακοινώθηκε τα δύο μέλη του πληρώματος του ταχύπλοου, ένας 34χρονος και ένας 55χρονος, εκτελούσαν εργασίες καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του πλοίου, όταν γλίστρησαν και έπεσαν στη θάλασσα.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα στελέχη του λιμενικού σώματος, εκ των οποίων ένα εξ αυτών βούτηξε στη θάλασσα και με τη χρήση σωσιβίων βοήθησαν τους δύο ναυτικούς να βγουν στην προβλήτα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τους δύο ναυτικούς στο νοσοκομείο της Νίκαιας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι εκτός κινδύνου.

Ο 34χρονος, σύμφωνα με το Λιμενικό, θα λάβει εξιτήριο σήμερα το βράδυ, ενώ ο 55χρονος θα παραμείνει νοσηλευόμενος για προληπτικούς λόγους για ένα 24ωρο.

Τη πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και τη λήψη άμεσων μέτρων ασφαλείας σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής Εμπορικού Ναυτικού «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ» και της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων. Επίσης τη διερεύνηση του συμβάντος ζητεί και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ΠΕΝΕΝ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ