Έχοντας αποκαλύψει προσφάτως την πλήρως ανανεωμένη και πλέον υβριδική, σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, Cayenne σε δύο εκδόσεις, η γερμανική φίρμα συνεχίζει, αναμενόμενα, τον εμπλουτισμό της γκάμας του πληθωρικού της SUV, παρουσιάζοντας μια νέα τρίτη εκδοχή της η οποία τοποθετείται ανάμεσα στις E-Hybrid και την κορυφαία Turbo E-Hybrid, εστιάζοντας στην ισορροπία ανάμεσα στα σπορ χαρακτηριστικά, την καθημερινή χρηστικότητα αλλά και την αποδοτικότητα.

Αυτονόητα όπως και ισχύει και για τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της Cayenne, η νέα S E-Hybrid θα είναι διαθέσιμή τόσο σε παραδοσιακή SUV όσο και στην Coupe παραλλαγή αμαξώματος.

Κυρίαρχη στην νέα, επίσης plug-in υβριδικής έκδοσης είναι η παρουσία του συνδυασμού του V6 κινητήρα των 3,0 λίτρων με απόδοση 353 ίππους και ηλεκτροκινητήρα 176 ίππων. Το αποτέλεσμα της συνύπαρξης είναι συνδυαστική ισχύς 519 ίππων και 750 Nm ροπής μεγέθη που εξασφαλίζουν στην νέα έκδοση τη δυνατότητα επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,7 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 263 χλμ./ώρα με την προσθήκη του πακέτου Sport Chrono.

Το σύνολο συμπληρώνεται από την νέα μεγαλύτερη μπαταρία των 25,9 kWh η οποία στην περίπτωση της S E-Hybrid προσφέρει αυτονομία 71-78 χλμ. σε μεικτό κύκλο και έως και 90 χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η επαναφόρτιση της μπαταρίας πραγματοποιείται με την συνδρομή φορτιστή 11 kW σε παροχή εναλλασσόμενου ρεύματος σε χρόνο μικρότερο των 2,5 ωρών.

Σε επίπεδο σχεδίασης η νέα έκδοση διακρίνεται από τους τροχούς των 20 ιντσών, τις σπορ διπλές απολήξεις για την εξάτμιση από ανοξείδωτο χάλυβα ενώ τα φώτα υιοθετούν την τεχνολογία Matrix LED. To εσωτερικό δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες εκδόσεις της Cayenne, υιοθετώντας το ίδιο δίδυμο ψηφιακών οθονών σε συνδυασμό με τον νέο διακόπτη επιλογής προγραμμάτων οδήγησης καθώς και ως standard δερμάτινα καθίσματα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα με βάση οκτώ επιλογές. Προαιρετικά διατίθεται και σύστημα ψυχαγωγίας για το συνοδηγό με την μορφή μιας τρίτης οθόνης τοποθετημένης στο ταμπλό.

Στις προδιαγραφές της S E-Hybrid περιλαμβάνεται ως standard και η αερανάρτηση η οποία προσφέρει ένα μεγάλο εύρος ρυθμίσεων, εξασφαλίζοντας, ανάλογα την συνθήκη και τις προτιμήσεις του οδηγού ένα πιο καθημερινό set-up με προτεραιότητα την άνεση ή ένα πιο σκληροπυρηνικό με στόχο τις μέγιστες επιδόσεις.

Σε ό,τι αφορά το μέλλον της γκάμας της Cayenne ο μόνος κρίκος που λείπει πλέον είναι η έκδοση GTS η οποία πιθανότατα δεν θα υιοθετήσει εξηλεκτρισμένο σύνολο, αντικαθιστώντας την Turbo του παρελθόντος.