Μπορεί τα σχολεία σήμερα στην Αττική να παραμένουν ανοιχτά, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το πρωί ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, καθώς η κακοκαιρία Elias αναμένεται να εξασθενήσει τις επόμενες ώρες, όμως κάποιοι δήμοι έχουν αποφασίσει να μην τα ανοίξουν λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Εξάλλου αυτό είναι κάτι που διευκρίνισε και ο Περιφερειάρχης, ότι ο κάθε δήμος είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα ή μη των σχολικών μονάδων.

«Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις το φαινόμενο θα εξασθενήσει τις επόμενες ώρες άρα δεν θα τεθεί θέμα να κλείσουν τα σχολεία και θα λειτουργήσουν κανονικά. Αν υπάρχει κάποιο πλημμυρικό φαινόμενο σε εξέλιξη θα είναι τοπική απόφαση από κάποιον δήμο» δήλωσε ο Γιώργος Πατούλης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Δεν θα χτυπήσει το κουδούνι σε Ωρωπό και Φυλή

Λίγη ώρα μετά τα όσα είπε ο Περιφερειάρχης ο δήμος Ωρωπού, με ανάρτηση στο Facebook, ανακοίνωσε ότι σήμερα (27/9) τα σχολεία του δεν θα ανοίξουν.

«Με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπου Γιώργου Γιασημάκη κλείνουν σήμερα ολα τα σχολεία (Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Ειδικά σχολεία, Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στην επικράτεια του Δήμου Ωρωπού λογω της σφοδρής κακοκαιρίας. Γιασημάκης Γιώργος Δήμος Ωρωπού» αναφέρει η ανάρτηση.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία -παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και Λύκεια, και στη Φυλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου στο Facebook.

Κλειστά τα σχολεία και στη Θεσσαλία

Τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα είναι και σήμερα κλειστά στη Θεσσαλία και τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Υπάρχουν όμως κάποιοι δήμοι που δεν θα κάνουν μάθημα ούτε απομακρυσμένα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «εξαιρούνται τα σχολεία των Δήμων/Περιοχών Παλαμά, Φαρκαδόνας, Μεγάλων Καλυβίων, Φαλάνης, εργατικών κατοικιών Γιάννουλης, Αρμενίου και Κυψέλης όπου οι συνθήκες δεν συμβάλλουν, προς το παρόν, στην ψηφιακή επικοινωνία μαθητών και εκπαιδευτικών. Αναφορικά με τις περιοχές που εξαιρούνται, υπογραμμίζουμε ότι η αξιολόγηση των συνθηκών που επικρατούν στη Θεσσαλία θα είναι συνεχής και θα ανανεώνεται διαρκώς».

«Οι έκτακτες περιστάσεις» αναφέρει το υπουργείο «απαιτούν ευέλικτες αποφάσεις, με γνώμονα την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας. Η τιτάνια προσπάθεια που έγινε τις προηγούμενες ημέρες από το υπουργείο Παιδείας, την περιφέρεια Θεσσαλίας και τους δήμους της περιοχής ώστε να αποκατασταθούν γρήγορα οι ζημιές στα σχολικά συγκροτήματα που επλήγησαν, θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση».

Όπως αναφέρει το υπουργείο τα σχολεία θα ανοίξουν όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες. «Μόλις αποφασιστεί ότι οι συνθήκες ευνοούν το πλήρες και ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν απρόσκοπτα στις σχολικές αίθουσες. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας βρίσκεται στη Θεσσαλία και θα παραμείνει εκεί για την άμεση επίλυση των προβλημάτων».