Η τακτική συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μέγαρο Μαξίμου στις 12:00 υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, στο ΚΥΣΕΑ, κυρίαρχο σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι το μεταναστευτικό και θα συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία (συνεργασία λιμενικό των δύο χωρών), καθώς υπάρχει επιδείνωση της κατάστασης ως προς τις μεταναστευτικές ροές.

Το μεταναστευτικό ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος και την επόμενη μέρα Τετάρτη στο Υπουργικό Συμβούλιο, όπου θα παρουσιαστούν σημαντικά νομοσχέδια, για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Ένα από αυτά σύμφωνα με την ΕΡΤ θα είναι το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης το οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει:

  • Μείωση από 7 στα 3 χρόνια για δυνατότητα εργασίας των μεταναστών
  • Διεκδίκηση πόρων από Ταμείο Ανάκαμψης για προγράμματα εκπαίδευσης

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι βασικοί πυλώνες «βελτίωσης της καθημερινότητας» στους οποίους έχει αναφερθεί πολλές φορές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα παρουσιαστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για αξιολόγηση δημοσίων υπαλλήλων και την αξιοκρατία, του Υπουργείου Υγείας που βρίσκεται ήδη σε δημόσια διαβούλευση με την ενιαία λίστα χειρουργείων, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με παρεμβάσεις στους κώδικες για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης και του Υπουργείου Παιδείας, όπου θα συζητηθεί η προαναγγελθείσα από την κυβέρνηση μεταρρύθμιση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια.