Τακτική συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ χθες (2/8) και μία εντολή δόθηκε: «παρακαλώ μπαίνοντας στην αίθουσα να αφήσετε τα κινητά σας έξω από αυτήν».

Ακόμα και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ή ο διοικητής της ΕΥΠ πρέσβης κ. Δεμίρης εισήλθαν στην αίθουσα χωρίς κινητά. Ορθή απόφαση, λέει ο Βηματοδότης, για την αποφυγή οποιασδήποτε προσπάθειας υποκλοπής συζητήσεως. Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας είναι άλλωστε, καλά κάνουν και πάντα αφήνουν εκτός αιθούσης τα κινητά τους. Το ίδιο γίνεται τελευταίως και στις συνεδριάσεις των υπουργικών συμβουλίων και όλα αυτά μη νομίζετε ότι είναι άσχετα με το predator και τις υποκλοπές που υπήρξαν παγκοσμίως.

Η περισσότερη ώρα της συνεδριάσεως αναλώθηκε στο μεταναστευτικό, όπου παρατηρήθηκε αύξηση της ροής, αλλά, όπως ειπώθηκε, η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη. Συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις, η Frontex, οι φωτιές από τους κ.κ. Δένδια και Κικίλια (για τα μέσα αεροπυρόσβεσης), η πορεία των ελληνοτουρκικών από τον υπουργό Εξωτερικών, οι διεθνείς αποστολές των Ενόπλων Δυνάμεων και άλλα. Δεν συζητήθηκε όμως το θέμα της καταστροφής της αποθήκης πυρομαχικών στην 111 Πτέρυγα Μάχης, ίσως επειδή δεν ήταν έτοιμο, εκείνη την ώρα, το πόρισμα. Άλλωστε το πόρισμα παραδόθηκε στην Πολεμική Αεροπορία χθες στις 7.30 το απόγευμα.