Για τη νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Υπάρχει τηλεφωνικό ραντεβού του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Στέφανο Κασσελάκη στις 14:00 για να τον συγχαρεί και να τον καλέσει σε συνάντηση ο Πρωθυπουργός», ανέφερε ο κ. Μαρινάκης

Μάλιστα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος συνεχάρει τον κ. Κασσελάκη και του ευχήθηκε «καλή δύναμη». «Μακάρι επιτέλους η χώρα να αποκτήσει μια σοβαρή και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ να εισέλθει στον δρόμο της αλήθειας και του ρεαλισμού. Η αντιπαράθεσή μας με τον κ. Κασσελάκη θα είναι πολιτική γι΄αυτό και αναμένουνουμε τις θέσεις και τις προτάσεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες»

Δεν έλειψαν όμως και τα καρφιά όσον αφορά τα άτομα που στήριξαν τον κ. Κασσελάκη κατά την διάρκεια των εκλογών: «Επίσης ελπίζουμε να φύγει από την λογική της τοξικότητας και του δικαστικού λόγου που δυστυχώς για πολλά χρόνια υπηρετεί το κόμμα που εξελέγει Πρόεδρος. Δεν σας κρύβω ότι η προεκλογική ως προς τις εσωκομματικές εκλογές συμπορευση του με τους πιο γνήσιους εκφραστές της ρητορικής μίσους, αυτού του τοξικού λόγου αλλά και ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την ελληνική δικαιοσύνη μας κάνει να έχουμε αμφιβολίες».

Ακόμα, στάθηκε και στην απουσία του Στέφανου Κασσελάκη από την Βουλή, χαρακτηρίζοντας το ως «ένα θεσμικό μειονέκτημα»: «Στο κοινοβούλιο προτείνονται και ψηφίζονται όλες οι μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη ο κόσμος και η απουσία του κ. Κασσελάκη συνιστά ένα μεγάλο θεσμικό μειονέκτημα γι’ αυτό και εμείς στη ΝΔ στο συνέδριο του 2016 ψηφίσαμε παμψηφεί ως προϋπόθεση για να εκλεγεί κάποιος Πρόεδρος να είναι μέλος της ΚΟ».