Τέλος εποχής από σήμερα το βράδυ για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς θα γνωρίζουμε τον ή την διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης που συσπειρώνει πάρα πολλούς γύρω του από την πάλαι προεδρική ομαδα και έχει τον αέρα του φαβορί ή η Εφη Αχτσιόγλου που ελπίζει στην ανατροπή των συσχετισμών αν και με δυσμενείς όρους θα πάρουν τα κλειδιά της Κουμουνδούρου;

Η συμμετοχή είναι αυτή που θα κρίνει την εκλογή του ή της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και κυρίως οι μετατοπίσεις αλλά και οι στοιχίσεις των τελευταίων ημερών.

Η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων αρχηγών, της Έφης Αχτσιόγλου και του Στέφανου Κασσελάκη ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ μέσα σε πρωτόγνωρο κλίμα τοξικότητας που επιβάρυνε την ατμόσφαιρα.

Και το ερώτημα είναι πως θα διασφαλιστεί η ενότητα την επόμενη ημέρα και κυρίως εάν υπάρχει διάθεση να συμπορευτούν οι ηττημένοι με τους νικητές.

Έκδηλη είναι η αγωνία πολλών για την ενότητα του χώρου την επόμενη μέρα και κατά πόσο πιθανή είναι μια διάσπαση.

Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία αναδείχθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις για το πως εννοεί ο κάθε υποψήφιος το αύριο του κόμματος και ήταν σαφές ότι ουσιαστικά μιλάμε για εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η επόμενη μέρα των εκλογών θα δείξει κατά πόσο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παραμείνει ενωμένο και εάν θα μπει ξανά σε τροχιά εξουσίας.

Δύσκολο στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια πρωτόγνωρη φάση της διαδρομής του καθώς η 15ετής αρχηγία του Αλέξη Τσίπρα διασφάλιζε και την ενότητα και την συνοχή που πλέον είναι ζητούμενα από εδώ και πέρα.