Συντετριμμένοι συγγενείς και φίλοι της Εύης Ανδρεαδάκη της 40χρονης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στο φρικτό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη.

Ο σύζυγός της μίλησε αποκλειστικά στο MEGA και στην «Χαμογέλα και Πάλι» για τις συνθήκες του ταξιδιού και την ελλιπή – όπως ο ίδιος δήλωσε – ενημέρωση για την αποστολή.

«Λέω κατηγορηματικά ότι η Εύη δεν πήγε εθελοντικά εκεί πέρα. Τους υποχρέωσαν, τους έβαλαν σε μία λίστα από την Υπηρεσία και την έθεσαν σε δίωρη αναμονή από την Πέμπτη» σημείωσε ο ίδιος περιγράφοντας μάλιστα ότι η γυναίκα του ενώ περνούσε σχολείο στα ελικόπτερα στον Μαραθώνα ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι είναι σε δίωρη αναμονή για να φύγει για τη Λιβύη.

Όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του τόσο ο ίδιος όσο και η Εύη Ανδρεαδάκη είχαν αντιρρήσεις για αυτή την αποστολή. «Εξέφρασε τις φοβίες της, γιατί μέχρι την Πέμπτη ήξερε ότι θα πάνε 5μελη μόνο, από το Υγειονομικό. Και συγκεκριμένα της λέω: καλά εσείς του Υγειονομικού που δεν έχετε ρίξει ούτε μία σφαίρα στη ζωή σας, θα πάτε σε εμπόλεμη ζώνη;» με την ίδια να απαντά «μάλλον θα πάμε εκεί πέρα, θα αφήσουμε το υγειονομικό υλικό και θα σηκωθούμε να φύγουμε. Τι να πάμε να κάνουμε εμείς εκεί;»

«Έφτασα σε σημείο να της πω να φύγει από το στράτευμα. Δεν ήθελα με τίποτα να πάει εκεί πέρα», καταλήγει ο σύζυγος της άτυχης νοσηλεύτριας στην οποία απονεμήθηκε ο βαθμός της Υποπτεράρχου.