Εντοπίστηκε στην ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας 9άρι όπλο που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιήθηκε στη μαφιόζικη εκτέλεση των έξι Τούρκων στην Αρτέμιδα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες το όπλο βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να πραγματοποιηθεί βαλιστική εξέταση ώστε να συναχθεί συμπέρασμα για το άν πράγματι συνδέεται με το μακελειό στην Αρτέμιδα όπου εκτελέστηκαν οι έξι Τούρκοι.

Σύλληψη 10 Τούρκων – Ετοιμάζονταν για αντίποινα

Εντωμεταξύ δέκα άτομα συνελήφθησαν, χθες, Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, σε αστυνομικές επιχειρήσεις σε Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη, καθώς υπήρχαν υποψίες ότι ετοίμαζαν αντίποινα για τη δολοφονία των έξι μελών της εγκληματικής οργάνωσης του Barıs Boyun, που εκτελέστηκαν στην Αρτέμιδα στις 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων ANKA, από τη Διεύθυνση Ασφαλείας Κωνσταντινούπολης, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, που διεξήγαγε η Διεύθυνση του Κλάδου Οργανωμένου Εγκλήματος, διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης ήταν έτοιμα να αντεπιτεθούν για την εκτέλεση των έξι.

Στις έρευνες κατασχέθηκαν 4 πιστόλια χωρίς άδεια, 85 φυσίγγια, 6 γραμμάρια ναρκωτικής ουσίας και μεγάλο χρηματικό ποσό.

Υπενθυμίζουμε ότι στους έξι που εκτελέστηκαν ήταν ο Doruk Ersu Buyuktunc, ένας από τους στενούς συνεργάτες του Baris Boyun, αρχηγού εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Ιταλία. Τα υπόλοιπα θύματα ήταν οι Abdurrahman Tekru, Omer Kanza, Ozan Kaan Tozlu, Barıs Cagan, Burak Tahmaz, οι οποίοι επίσης ήταν στενοί συνεργάτες του Boyun.

Ο Baris Boyun, που έχει την έδρα του στην Ιταλία και είναι γνωστός κυρίως στην Κωνσταντινούπολη για τους εκτελεστές με τις μοτοσικλέτες, είχε δεχθεί στο παρελθόν επιθέσεις στο εξωτερικό. Ο Boyun διέφυγε στο εξωτερικό πριν από 2 χρόνια, συνελήφθη στην Ιταλία και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.