Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα (21/9) συγγενείς και φίλοι στην αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού, που σκοτώθηκε στο τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη, μαζί με δύο στρατιωτικούς και δύο αδέρφια-διερμηνείς.

Η κηδεία της 46χρονης Γλυκερίας Μεμεκίδου έγινε στην ιδιαίτερη πατρίδα της, την Κομοτονή, στον ιερό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το φέρετρό της ήταν τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη σημαία και τα μετάλλιά της κρατούσε ο αδερφός της. Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και της πολιτείας, ενώ τιμές απέδωσαν αγήματα του Στρατού και του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγκίνηση στο Πεντάγωνο

Νωρίτερα συγκινητική ήταν η τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τους πεσόντες στρατιωτικούς της ανθρωπιστικής αποστολής στη Λιβύη.

Κατά την έπαρση της σημαίας, τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στάθηκε ακίνητη μπροστά από την είσοδο του Πενταγώνου. Σε όλα τα μπαλκόνια του κτιρίου στρατιωτικοί όλων των τάξεων και των όπλων έμειναν σε στάση προσοχής ως ένδειξη φόρου τιμής.

Η σημαία στον περιβάλλοντα χώρο του υπουργείου Άμυνας κυματίζει μεσίστια, μετά την τελετή έπαρσης, καθώς έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος. Αμέσως μετά τελέστηκε μνημόσυνο και τρισάγιο στον ιερό ναό που βρίσκεται μέσα στους χώρους του στρατοπέδου Παπάγου, όπου στεγάζονται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και όλα τα γενικά επιτελεία.