Καλοκαιρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού το Σαββατοκύριακο με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Το Σάββατο 23/09, ημέρα η οποία αναμένεται να είναι η θερμότερη, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει τους 34 έως 36 ˚C σε πολλές περιοχές της χώρας. Στον παρουσιάζονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένονται σε 17 επιλεγμένες πόλεις.

Μεταβολή του καιρού αναμένεται από τη Δευτέρα 25/09 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή από την Τρίτη 26/09, τις βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επηρεάσουν περιοχές της χώρας, και την ενίσχυση των ανέμων.

«Είμαστε υπεύθυνοι γι’ αυτά που λέμε, όχι όμως γι’ αυτά που ο άλλος καταλαβαίνει»

Με νέα του ανάρτηση σήμερα στο Facebook ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρθηκε σε όσα είπε για την αλλαγή του σκηνικού χθες (20/9) και τη διαφωνία που προέκυψε με άλλους μετεωρολόγους.

«Χθες αναφέρθηκα σε μια ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θυμίζει τον τρόπο που σχηματίστηκε ο «Daniel«… Από αυτό το σημείο μέχρι το «έρχεται κακοκαιρία που θα θυμίζει τον Daniel απέχουμε πάρα πολύ. Και αν υποθέσουμε ότι μπορεί να υπήρξε μια λάθος προσέγγιση του όλου θέματος, γιατί δεν βγήκε προς τα έξω τόσο έντονα η ερώτηση που ακολούθησε μετά από αυτή την προσέγγιση και η απάντηση που δόθηκε στο αν θα έχει την ένταση του Daniel και που με μία λέξη είπα όχι? Και ας το προσπεράσουμε κι αυτό, γιατί δεν βγήκε έντονα προς τα έξω το ότι θα μελετήσουμε και τα νεότερα στοιχεία και θα εξετάσουμε την κατάσταση και τις επόμενες ημέρες» έγραψε μεταξύ άλλων.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Σύμφωνα με την ΕΜΥ το Σαββατοκύριακο που έρχεται θα είναι ζεστό και από Δευτέρα θα πέσουν βροχές στα δυτικά και βόρεια της χώρας, που θα γίνουν περισσότερες την Τρίτη.

Σάββατο 23-09-2023

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 3 με 5 βαθμούς, φτάνοντας τους 30 με 34 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυριακή 24-09-2023

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπονται αραιές νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.

Δευτέρα 25-09-2023

Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Τρίτη 26-09-2023

Στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προβλέπονται νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.