Διαφωνούν οι μετεωρολόγοι με την επερχόμενη κακοκαιρία, που θα διαδεχτεί την ηλιοφάνεια και τις υψηλές θερμοκρασίες, η οποία αναμένεται να έρθει την επόμενη εβδομάδα.

Σε tweet του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς αναφέρεται στις βροχές που δεν φαίνεται να είναι σημαντικές, όπως χαρακτηριστικά λέει.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής Κολυδάς θα έρθουν βροχές «όχι κάτι σημαντικό. Όσοι κάνουν συγκρίσεις συστημάτων, να γνωρίζουν ότι απευθύνονται στον μέσο πολίτη και δεν μιλάνε σε συνέδριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα ο διευθυντής της ΕΜΥ έκανε και την απαραίτητη αναφορά στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel και παλεύουν ακόμα να επιστρέψουν σε μια φυσιολογική καθημερινότητα.

Μαρουσάκης: Κυκλοφορία ανάλογη του Daniel, δεν θα έχει ίδια ένταση»

Η ενημέρωση του κ. Κολυδά έρχεται μετά την πρωινή πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στο OPEN σύμφωνα με τον οποίο «θα πάμε με αρκετή ζέστη και από την Κυριακή το απόγευμα έρχεται μια πιο ψυχρή αέρια μάζα από την Κεντρική Ευρώπη, θα οργανώσει ένα κύμα κακοκαιρίας στην περιοχή της Ιταλίας και πάμε πλέον σε μια κυκλοφορία ανάλογη του Daniel που ζήσαμε πρόσφατα».

Ο κ. Μαρουσάκης επισήμανε: «Στην ίδια ένταση δεν θα είναι, όμως η κυκλοφορία θα θυμίζει τον σχηματισμό του ισχυρού βαρομετρικού χαμηλού Daniel, που σημαίνει ότι θα σχηματιστεί πάλι μέσα στο Ιόνιο, θα αρχίσει να στροβιλίζεται για αρκετές ημέρες και η τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι με κατά διαστήματα άσχημο καιρό, κακοκαιρία και πολλές βροχές. Και δυστυχώς οι βροχές αυτές θα απασχολήσουν και τις περιοχές της Θεσσαλίας».

Τσατραφύλλιας: Φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες βροχές

Τη δική του απάντηση για την επερχόμενη κακοκαιρία έδωσε και ο μετεωρολόγος του Alpha Γιώργος Τσατραφύλλιας. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι βροχές θα είναι φυσιολογικές για την εποχή και όχι επικίνδυνες.

Όπως επισήμανε δεν είναι εφικτή μια πρόβλεψη τόσα 24ωρα πριν, καθώς «δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση».

«Παρακαλώ κοινοποιήστε! Καλησπέρα. Τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο κυκλοφορεί η πληροφορία ότι την επόμενη εβδομάδα θα μας επισκεφτεί κακοκαιρία η οποία θα θυμίζει την κακοκαιρία Daniel.Αν διατηρηθούν μέχρι τότε τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία πρόκειται για φυσιολογικές και όχι επικίνδυνες Φθινοπωρινές βροχές και τίποτα άλλο . Δυστυχώς για τόσα 24ώρα πριν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα προγνωστικά εργαλεία για να εκτιμηθούν παραπάνω λεπτομέρειες τόσο για την εξέλιξη του φαινομένου όσο για την ένταση. Για οποιαδήποτε αλλαγή θα σας ενημερώσω.
Υ.Γ : Οι ειδήσεις τέτοιου είδους είναι του τύπου: Δεν βαριέσαι μωρέ, ας το πω και αν βγει βγήκε!» είπε.