Αρχικά ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είναι μία μεγάλη μέρα για εμένα εδώ στο Αιγαλέω, μια ιστορική συνοικία. Πρέπει να υποστηρίξουμε τον αγώνα του Δημήτρη Μπίρμπα να εκλεγεί δήμαρχος. Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική και θέλω να παροτρύνω όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα 150 χιλιάδες μέλη που ψήφισαν την περασμένη Κυριακή να κατευνάσουμε τους τόνους».

«Ο συνδικαλισμός θα έχει θέση στα όργανα του κόμματος και στην παραγωγή της πολιτικής»

Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο ανέφερε: «Προφανώς είναι κάτι απαράδεκτο και χθες συναντήθηκα με την ΑΔΕΔΥ και τους φορείς και συνειδητοποιώ τις μεγάλες αδικίες που γίνονται στα εργασιακά. Ο συνδικαλισμός θα έχει θέση στα όργανα του κόμματος και στην παραγωγή της πολιτικής. Είναι υποχρέωση μας να παράγουμε πολιτική μαζί με τον κόσμο της εργασίας και να προστατέψουμε τα δικαιώματά τους».

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας»

Στην συνέχεια της δήλωσής του ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε και για τα εθνικά θέματα και συγκεκριμένα για το ελληνοτουρκικό: «Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να μην απαντάει στην πρόκληση του προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, για το ψευδοκράτος, αντί να απαντάει επιτόπου. Ένας ηγέτης απαντάει ξεκάθαρα δεν αφήνει να περνάνε υπονοούμενα. Η Ελλάδα με ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως κυβέρνηση θα προστατεύσει πλήρως και την εθνική κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είναι ξεκάθαρο».

«Για το στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική»

Στις επικρίσεις που δέχεται ότι δεν έχει πολιτικό περιεχόμενο ο λόγος του απάντησε: «Είμαι ο μόνος υποψήφιος που έχει καταθέσει ξεκάθαρες προτάσεις, οπότε το να λέγεται ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο ενώ έτσι άρχισε η υποψηφιότητά μου, από την έγκριση του κόσμου από το περιεχόμενο που έβαλα μπροστά, τότε πολύ απλά δεν σέβονται την νοημοσύνη του κόσμου. Για το στρατό έχω πει ξεκάθαρα ότι θέλω η πρώτη γραμμή να είναι επαγγελματική για το υπόλοιπο να ισχύει κοινωνική θητεία και για αγόρια και για κορίτσια. Πρέπει να το συζητήσουμε νηφάλια.»