Για την επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τις εσωκομματικές εκλογές και το σχέδιο της για το κόμμα μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, εξαπολύοντας, παράλληλα, βέλη προς τον συνυποψήφιό της για την προεδρία Στέφανο Κασσελάκη αλλά και προς τον Παύλο Πολάκη, με τον εμφύλιο να φουντώνει εντός της Κουμουνδούρου.

Η κα. Αχτσιόγλου, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι μπορεί να υπάρξει μια πολύ ενωτική πορεία την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ «υπό την προϋπόθεση ότι θα μιλάμε πολιτικά». «Η δική μου υποψηφιότητα επιμένει πολιτικά, να δούμε ποια πολιτικά στοιχεία καταθέτει κάθε υποψήφιος και να μπορούν οι πολίτες την Κυριακή να πάρουν θέση», είπε η κ. Αχτσιόγλου, προσθέτοντας «εχω προτάσεις για το πώς πρέπει να γίνει η αντιπολίτευση, έχω έργο και κοινοβουλευτικό να επιδείξω».

Για τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη, η ίδια ανέφερε ότι «βοήθησε στην τόνωση του ενδιαφέροντος», ενώ ανέφερε ότι «δεν έχουμε ακούσει από εκείνον σχέδιο και πρόγραμμα, συγκεκριμένες θέσεις για τα πολιτικά θέματα ούτε έχουμε ακούσει οργανωτικές προτάσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, στάθηκε στο θεμα της κοινοβουλευτικής παρουσίας του κ. Κασσελάκη χαρακτηρίζοντας το ως «σημαντικό». «Την Κυριακή πάμε να διαλέξουμε αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να μιλάμε πολιτικά. Δεν μπορούμε να μείνουμε στα συνθήματα, πρέπει να δίνουμε και περιεχόμενο, για αυτό κάλεσα τον συνυποψήφιο μου σε debate», υπογράμμισε.

«Σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση»

«Κατεβαίνω με σχέδιο ο ΣΥΡΙΖΑ να βγει κυβέρνηση και ναι, εγώ, να είμαι η πρώτη (σ.σ. εκλεγμένη) γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, όχι απλά γιατί θα πω ότι το θέλω, αλλά γιατί θα καταθέσω ένα σχέδιο και ένα πρόγραμμα που μπορεί αυτό να το καταφέρει», απάντησε σε σχετικό ερώτημα η κα. Αχτσιόγλου.

Συνέχισε λέγοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «λέει ότι εγώ θέλω να νικήσω τον Μητσοτάκη, αλλά δεν λέει πως αυτό θα γίνει. Δεν φτάνουν κάποιες ατάκες, πρέπει να υπάρχει πολιτικό σχέδιο. Δεν μιλάει για το περιχεόμενο της πολιτικής όσο θα έπρεπε ή όσο θα ήταν αναγκαίο κατά την γνώμη μου, όταν μιλάμε για ένα τόσο σημαντικό θεσμικό αξίωμα».

Ερωτηθείσα για το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών, η Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε ότι «υπάρχει έντονη ανάγκη για αλλαγή. O κόσμος είχε διάθεση ανανέωσης, για αυτό εμείς που είμαστε πιο δύο νεότεροί υποψήφιοι είχαμε τόσο υψηλά ποσοστά».

«Πρέπει να μπορεί κανείς να εξηγήσει πως θα γίνουν αυτά που λέει και από την άλλη, εγώ έχω και μια κυβερνητική θητεία που δείχνει ότι όταν χρειάστηκε έκανα κάποια πράγματα στον τομέα της εργασίας», υπογράμμισε.

«Ο Κασσελάκης άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα»

Όπως σημείωσε η κα. Αχτσιόγλου, ο κ. Κασσελάκης δεν καταδίκασε τα συκοφαντικά δημοσιεύματα εναντίον της και μάλιστα πρόσθεσε πως «άλλαξε θέση, άλλα έλεγε στην αρχή». Πρόσθεσε δε πως ο συνυποψήφιός της, «αρθρογραφούσε στον Εθνικό Κήρυκα και άφηνε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα στο παρελθόν, όταν δίναμε μάχες στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Παύλος Πολάκης κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα

«Η ενότητα είναι ο κοινός παρονομαστής, είναι αναγκαία για να προχωρήσουμε. Το ερώτημα της ενότητας δεν βαραίνει εμένα, το ερώτημα της απόδειξής δεν είναι στην από εδώ πλευρά. Αυτό το βάρος το φέρει η άλλη πλευρά. Δίπλα στον κ. Κασσελάκη ο Παύλος Πολάκης που κάνει διαρκείς επιθέσεις σε μένα και σε άλλα στελέχη. Δεν νομίζω ότι είναι καθοδηγούμενος, το έκανε και τον Μάιο, λίγο πριν τις εκλογές. Ο Αλέξης Τσίπας είχε θέσει ερώτημα για την διαγραφή του για κινήσεις που έπλητταν το κόμμα. Δεν έφτασε μέχρι τέλους γιατί ό Παύλος Πολικής έστειλε μια επιστολή που αναγνώρισε ότι έκανε λάθος», είπε η Έφη Αχτσιόγλου.

Καταλήγοντας επεσήμανε πάντως ότι αν η ίδια εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή «Θα αξιοποιήσω τον Στέφανο Κασσελάκη την επόμενη ημέρα».