Έχοντας παρουσιάσει στην συμβολική για την Fiat ημερομηνία της 4ης Ιουλίου το αμιγώς ηλεκτροκίνητο 600e που σηματοδοτεί την επιστροφή της στα B-Segment, η ιταλική φίρμα συνεχίζει τον εμπλουτισμό της συγκεκριμένης κατηγορίας αποκαλύπτοντας και την υβριδική εκδοχή του μοντέλου.

Η νέα έκδοση αξιοποιεί τον κινητήρα βενζίνης του 1,2 λίτρου σε συνδυασμό με παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt και ένα μικρό ηλεκτρικό μοτέρ 30 ίππων και μια μικρή μπαταρία, προσφέροντας ισχύ 100 ίππων. Το σύνολο συμπληρώνει αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων το οποίο μεταδίδει την κίνηση αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς.

Τα παραπάνω μεγέθη εξασφαλίζουν επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε περίπου 11 δευτερόλεπτα αλλά, κυριότερα περιορίζουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μεταξύ 110 έως 114 γρ./χλμ. Παράλληλα η συγκεκριμένη τεχνολογία εξασφαλίζει και τη δυνατότητα κίνησης με ηλεκτρική ενέργεια σε ταχύτητες με ταχύτητα έως 30 χλμ./ώρα κάτι που σημαίνει ότι στο 600 Hybrid η εκκίνηση πραγματοποιείται ηλεκτρικά ενώ με ηλεκτρική ενέργεια πραγματοποιούνται και οι ελιγμοί στάθμευσης.

Οι υπόλοιπες εξοπλιστικές προδιαγραφές του μιμούνται τις ήδη γνωστές ηλεκτρικές εκδόσεις κάτι που σημαίνει ότι διαθέτει εξίσου ψηφιακό πίνακα οργάνων επτά ιντσών σε συνδυασμό με infotainment 10,25 ιντσών καθώς και σύστημα επαγωγικής φόρτισης κινητών, ηλεκτρική θύρα αποσκευών ακόμα και την προαιρετική επιλογή καθισμάτων με λειτουργία μασάζ.