Για προσπάθεια φίμωσης των επιστημόνων με τη μεταφορά της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας «ώστε να μην εκθέτουν με τις προειδοποιήσεις τους την κυβέρνησή του», κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέργιος Καλπάκης.

«Νομίζαμε ότι τα είχαμε ακούσει όλα από τον κ. Μητσοτάκη στη χθεσινή του ομιλία, σήμερα όμως ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στην αποποίηση ευθυνών. Χωρίς ίχνος ντροπής, δήλωσε ότι το επιτελικό κράτος λειτούργησε στη Θεσσαλία. Δηλαδή αν δεν λειτουργούσε, ποιο θα ήταν το μέγεθος της καταστροφής;», αναφέρει ο κ. Καλπάκης, σε δήλωσή του σχετικά με τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχολιάζει ότι «αφού -κατά τον κ. Μητσοτάκη- η κυβέρνησή του τα έκανα όλα καλά, έριξε τις ευθύνες στους επιστήμονες, που έγκαιρα είχαν προειδοποιήσει για την ένταση της κακοκαιρίας, και ανακοίνωσε ότι ΕΜΥ και Εθνικό Αστεροσκοπείο μεταφέρονται στον έλεγχο της Πολιτικής Προστασίας». Όπως υποστηρίζει, «είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να συνεργαστεί με τους επιστήμονες στην αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά μόνος στόχος του είναι να τους φιμώσει, ώστε να μην εκθέτουν με τις προειδοποιήσεις τους την κυβέρνησή του». «Αυτός είναι ο δήθεν εκσυγχρονιστής και φιλελεύθερος κ. Μητσοτάκης», προσθέτει.

Επιπλέον, ο κ. Καλπάκης σημειώνει ότι ο κ. Μητσοτάκης «παραδέχτηκε πάλι σήμερα ότι η κυβέρνησή του είναι ανίκανη να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας, γι’ αυτό κάνει υποχρεωτική την ασφάλιση όλων των κατοικιών». «Με άλλα λόγια», τονίζει, «το σύνολο της κοινωνίας θα συνεχίσει να βυθίζεται στην ανασφάλεια, αλλά μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν θα αποζημιώνονται».

Ακόμη, επισημαίνει ότι «εκεί που όλη η κοινωνία έμεινε άφωνη είναι όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι δεν δέχεται έναν καπιταλισμό χωρίς όρια», συμπληρώνοντας πως «ο πρωθυπουργός που έχει αφήσει την αισχροκέρδεια ανεξέλεγκτη, που δεν έχει φορολογήσει τα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων ευρώ και τώρα φέρνει τις 13 ώρες δουλειά την ημέρα, προσπαθεί να κάνει το μαύρο άσπρο».

Εν κατακλείδι, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «τρεις μήνες μετά την επανεκλογή του στη διακυβέρνησή της χώρας, η πολιτική του κ. Μητσοτάκη αδυνατεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών και την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της καθημερινότητας».