Σε τροχαίο ατύχημα με φορτηγό ενεπλάκησαν τα μέλη της ελληνικής αποστολής που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αυτοκίνητο της ελληνικής αποστολής που τους παρέλαβε από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης, όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, με φορτηγό.

Η ελληνική αποστολή αποτελείται κυρίως από γιατρούς και νοσηλευτές, ενώ οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο μόνο για τραυματισμούς.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστή η είδηση στην Αθήνα, δόθηκε εντολή για άμεση απογείωση του C-130, το οποίο είναι σε ετοιμότητα για να τους παραλάβει αν χρειαστεί.

Παράλληλα, έχει ληφθεί η απόφαση να μετακινηθούν προς το νοσοκομείο της Βεγγάζης.

Σε ανακοίνωση προχώρησε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας:

«Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».