Ένα μωρό και ένας σκύλος βρήκαν τραγικό θάνατο καθώς η babysitter τα άφησε σε ένα αυτοκίνητο για πάνω από έξι ώρες, ανακοίνωσαν οι αρχές της Βιρτζίνια την Τετάρτη, ενώ η γυναίκα τέθηκε υπό κράτηση.

Η αστυνομία κλήθηκε στο νοσοκομείο Bon Secours Mary Immaculate γύρω στις 4 μ.μ. την Τρίτη, όταν ένας άνδρας πήγε στα επείγοντα λέγοντας ότι είχε ένα «νεκρό παιδί» στο πίσω μέρος του οχήματός του, δήλωσε ο σερίφης Ρον Μοντγκόμερι σε συνέντευξη Τύπου.

Συγκεκριμένα,  το προσωπικό του τμήματος επειγόντων περιστατικών αντίκρισε μια μαύρη πλαστική σακούλα σκουπιδιών στο πορτ παγκάζ του οχήματος, δήλωσε ο Μοντγκόμερι, και μέσα στη σακούλα ήταν το πτώμα ενός παιδιού 11 μηνών. Το παιδί ταυτοποιήθηκε αργότερα ως η Μύρικαλ Γουίκερ.

Η έρευνα της αστυνομίας

Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι το μωρό βρισκόταν υπό τη φροντίδα της babysitter Κρίστεν Γκράχαμ, 40 ετών. Η μητέρα του παιδιού είναι μια 17χρονη γυναίκα της περιοχής.

Η έρευνα επίσης κατέδειξε ότι η Γράχαμ έλαβε ένα τηλεφώνημα από έναν φίλο που βρισκόταν στην περιοχή περίπου στη 1 π.μ. στις 12 Σεπτεμβρίου. Το άτομο αυτό της ζήτησε να του φέρει τσιγάρα και η Γράχαμ ξεκίνησε, βάζοντας το παιδί στο πίσω μέρος του οχήματός της μαζί με ένα μικρό σκυλάκι. Η Γκράχαμ πήγε σε ένα 24ωρό κατάστημα, αγόρασε τσιγάρα και ένα μπουκάλι χυμό μήλου και μετά οδήγησε στο σπίτι του φίλου και «έμεινε εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα», είπε ο σερίφης Μοντγκόμερι. Γύρω στις 8 το πρωί επέστρεψε σπίτι με το παιδί και τον σκύλο.

Μόλις έφτασε στο σπίτι, η Γκράχαμ έκλεισε τα παράθυρα του αυτοκινήτου, έσβησε το όχημα και άφησε το σκύλο και το παιδί στο όχημα, είπε ο Μοντγκόμερι. Στη συνέχεια, η Γκράχαμ πήγε για ύπνο και ξύπνησε στις 2:30 μ.μ. με ένα τηλεφώνημα.

Σε εκείνο το σημείο, «βγήκε έξω για να ελέγξει στη συνέχεια το παιδί, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν νεκρό», είπε ο Μοντγκόμερι. Το παιδί μεταφέρθηκε στο σπίτι πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η Γκράχαμ συνελήφθη στο σπίτι της την Τετάρτη. Της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κακουργηματική παραμέληση παιδιού και κακοποίηση ζώου.

Σύμφωνα με το kidsandcars.org, το περιστατικό σηματοδότησε το 26ο παιδί που πέθανε με αυτό τον τρόπο στις ΗΠΑ φέτος και το 2ο στη Βιρτζίνια.

Πηγή: CBS