Νέες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Apple, η οποία σήμερα θα παρουσιάσει το νέο iPhone 15, προκλήσεις που έρχονται από την Κίνα και ενδέχεται να προκαλέσουν τριγμούς στις πωλήσεις της ναυαρχίδας του τεχνολογικού Κολοσσού.

Ειδικότερα, η Κίνα που αποτελεί και την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της εταιρείας, έχει επεκτείνει ορισμένους περιορισμούς στη χρήση iPhone από τα άτομα που απαρτίζουν την κυβέρνηση, ενώ όλα δείχνουν πως οι εν λόγω απαγορεύσεις πρόκειται να επεκταθούν σε όλους τους κρατικούς οργανισμούς και εταιρείες.

Έτσι, εκατομμύρια πολίτες της Κίνας δεν θα μπορούν πλέον να αποκτήσουν το διάσημο αμερικανικό smartphone. Η Apple θα πρέπει επίσης να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό από την Huawei Technologies.

Την περασμένη εβδομάδα, η Huawei άρχισε να πουλά το Mate 60 Pro, ένα τηλέφωνο υψηλής ποιότητας που χρησιμοποιεί τσιπ κινεζικής κατασκευής που ορισμένοι αμερικανοί νομοθέτες πιστεύουν ότι κατασκευάστηκαν κατά παράβαση των εμπορικών περιορισμών των ΗΠΑ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Huawei μπήκε στη μαύρη λίστα με τις κινεζικές εταιρείες που απαγορεύεται να προμηθεύονται εξαρτήματα αμερικανικής τεχνολογίας από την κυβέρνηση Τραμπ το 2019.

Επίσης, η Huawei θέλει να κερδίσει ένα πλεονέκτημα έναντι της Apple με πρόσθετες λειτουργίες όπως οι δορυφορικές κλήσεις που στηρίζονται στο δίκτυο της Κίνας που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση. Η τρέχουσα σειρά iPhone της Apple περιλαμβάνει δορυφορικές κλήσεις, αν και προορίζονται μόνο για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Ο «πόλεμος» αυτός που ξέσπασε σε επίπεδο τεχνολογίας μεταξύ ΗΠΑ – Κίνας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πωλήσεις του νέου Iphone 15.

Η αλλαγή με τα νέα iPhone 15

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα τελειώνει η αγωνία για τους λάτρεις των iPhone καθώς η Apple θα παρουσιάσει τα νέα iPhone 15, κατά τη διάρκεια της ετήσιας φθινοπωρινής εκδήλωσης της αμερικανικής εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας.

Η παρουσίαση θα γίνει στις 20:00 (ώρα Ελλάδος) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της Apple στο YouTube, από την ιστοσελίδα της Apple και μέσα από την εφαρμογή του Apple Tv.

Η πιο μεγάλη αλλαγή που αναμένεται να παρουσιάσει ο τεχνολογικός κολοσσός είναι ο τρόπος φόρτισης των iPhones. Η εταιρεία αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη θύρα φόρτισης Lightning, που είχε βάλει στα κινητά της το 2012, και να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί πλέον μέχρι το 2024 όλα τα smartphones, οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και τα tablets να φορτίζουν σε θύρα USB-C. Η συγκεκριμένη θύρα στα iPhones θα ταιριάζει με την ίδια θύρα φόρτισης σε τηλέφωνα Android, νεότερους φορητούς υπολογιστές, iPads, ασύρματα ακουστικά και άλλα gadgets.