Σήμερα Παρασκευή 15/9 θα γίνει η νεκροψία που θα δώσει απαντήσεις στα αίτια θανάτου της 20χρονης φοιτήτριας στα Ιωάννινα, η οποία κατέληξε μετά από μία εβδομάδα στην Ωτορινολαρυγγολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου είχε εισαχθεί με αμυγδαλίτιδα. Η νεκροψία θα γίνει από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epiruspost μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η απόφαση της οικογένειας της 20χρονης για τον ορισμό ή όχι δικού της τεχνικού συμβούλου, καθώς αυτός ήταν και ο βασικός λόγος που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα η νεκροψία.

Η υπόθεση ερευνάται ήδη από την Αστυνομία, ενώ με εντολή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας διενεργείται κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα. Σε αυτό το πλαίσιο καταθέτουν γιατροί και άλλο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Η νεαρή γυναίκα από τη Χίο δεν φαίνεται να είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα ή άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας.

«Δεν μας είπαν ότι κινδυνεύει»

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας μίλησε στο Mega περιγράφοντας τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες που είχε με την κόρη του, αλλά και τους γιατρούς του νοσοκομείου, οι οποίοι στην αρχή ήταν καθησυχαστικοί.

«Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε αυτό» λέει.

Η 20χρονη υποβλήθηκε σε τρεις αξονικές τομογραφίες και μετά από μία σειρά διαγνωστικών εξετάσεων της χορηγήθηκε αντιβίωση. Με ίδια συμπτώματα στο νοσοκομείο εισήχθη και ο φίλος της, ο οποίος μετά από 4 μέρες πήρε εξιτήριο.

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα. Μετά κάποια στιγμή πόνεσε η κοιλίτσα της. Μας είπαν κάτι για γαστρεντερίτιδα μάλλον ότι έχει το παιδί, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο όμως ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουν» σημείωσε ο πατέρας της 20χρονης.

Το άτυχο κορίτσι επικοινωνούσε καθημερινά με τους γονείς της για να τους ενημερώνει για την κατάσταση της υγείας της. Οι γιατροί τους καθησύχαζαν και σύμφωνα με το οικογενειακό περιβάλλον έκαναν λόγο για μία ιογενή πάθηση που θα έκανε τον κύκλο της.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η 20χρονη μίλησε κάποια στιγμή με τον πατέρα της και του είπε πως νιώθει να χειροτερεύει και έτσι οι γονείς της πήραν το αεροπλάνο για να πάνε στα Ιωάννια. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς πως πρόκειται να μπει στη μονάδα εντατικής θεραπείας και λίγο αργότερα ότι τελικά κατέληξε.

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» δήλωσε ο θείος της.