«Το Λιμενικό ήταν πλήρως ενημερωμένο για την κατάσταση του Αντώνη». Αυτό λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 36χρονου Αντώνη Καργιώτη, Μάνος Δρακωνάκης, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης είπε ότι η οικογένεια είχε ενημερώσει για την κατάσταση του Αντώνη, που ήταν άτομο με αναπηρία. «Γνώριζαν πολύ καλά την κατάσταση του Αντώνη οι συγκεκριμένοι κύριοι, που εργάζονταν στο πλοίο αυτό. Το Λιμενικό ήταν πλήρως ενημερωμένο για την κατάσταση του Αντώνη. Η οικογένεια είχαν καλέσει και είχαν ενημερώσει, λόγω της ιδιαιτερότητας της προσωπικότητας του Αντώνη «δώστε μία παραπάνω προσοχή στο άτομο αυτό|. Κι όχι μόνο αυτό δεν έγινε, αντιθέτως, τολμώ να το πω, ότι σκότωσαν το παιδί αυτό» ανέφερε.

«Δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει το μεγαλύτερο ή μικρότερο μερίδιο ευθύνης. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι το πλοίο κατέπλευσε με ανοιχτό καταπέλτη. Όταν ο καπετάνιος ενημερώθηκε, συνέχιζε να φεύγει, κάτι το οποίο αν αληθεύει, αντιλαμβάνεστε την υπευθυνότητα της κίνησης του καπετάνιου. Δεν μπορώ να πω κάτι παραπάνω» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανέφερε πως θα είναι ικανοποιημένος «με την τελική κρίση του δικαστηρίου, μόνο τότε θα υπάρξει ηθική δικαίωση, όχι μόνο για εμένα, για όλη την Ελλάδα. Η οικογένεια ζητά δικαίωση, με μεγάλα κεφαλαία γράμματα».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Δρακωνάκη στον ΣΚΑΪ Κρήτης την οποία μετέδωσε το creta24.gr: