Ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν ο υποπλοίαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, μετά τη συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών, αποφασίστηκε οι δύο άνδρες να παραμείνουν ελεύθεροι υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την προφυλάκιση του πλοίαρχου και του ύπαρχου του Blue Horizon για το θάνατο του 36χρονου αποφάσισαν τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά από τις πολύωρες απολογίες των συνολικά τεσσάρων συλληφθέντων.

Απομαγνητοφώνηση του μαύρου κουτιού ζήτησε η ανακρίτρια

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανακρίτρια που χειρίζεται τη σχετική δικογραφία και διενεργεί την δικαστική έρευνα ζήτησε την απομαγνητοφώνηση όλων των συνομιλιών που έχουν καταγραφεί στο μαύρο κουτί των επικοινωνιών του πλοίου.

Από τα όσα αναφέρει ο καπετάνιος προκύπτει ότι γνώριζε ποιος ήταν ο άνθρωπος που είχε πνιγεί, πώς είχε πνιγεί και πως διέθετε εισιτήριο για την επιβίβασή του στο πλοίο. Παρόλα αυτά επιχείρησε να «τακτοποιηθεί» το ζήτημα προτού το πλοίο επιστρέψει στο λιμάνι του Πειραιά.

«Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», λέει, ενώ μία μέρα πριν ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε πως το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήρια».