Ενημέρωση αναφορικά με ευρήματα για τα UFO ή «αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα φαινόμενα» (UAP), όπως αποκαλούνται επισήμως,, πρόκειται να πραγματοποιήσει η NASA στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

Τα ευρήματα προέρχονται από μια ανεξάρτητη ομάδα μελέτης στην οποία ανατέθηκε από τη NASA το 2022 η έρευνα, αποτελούμενη από 16 επιστημονικούς, αεροναυπηγούς και ειδικούς δεδομένων με επικεφαλής τον αστροφυσικό David Spergel.

Οι ανακοινώσεις αυτές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις που έκανε στις 27 Ιουλίου ο David Grusch, πρώην εργαζόμενος επί 14 έτη στις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώπιον αρμόδιας επιτροπής σε συνεδρίαση της Βουλή των Αντιπροσώπων.

Στην κατάθεσή του ο Grusch υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί τουλάχιστον ένα εξωγήινο σκάφος το οποίο συνετρίβη στη Γη. Δήλωσε ότι κατά την άσκηση των καθηκόντων του στις υπηρεσίες ενημερώθηκε για την ύπαρξη κυβερνητικού προγράμματος του οποίου ο σκοπός είναι η μελέτη τέτοιων φαινομένων. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του αρνήθηκε την πρόσβαση σε υλικό και τεχνολογία σχετική με την ανάλυση αυτών των φαινομένων.

Ο ίδιος είπε ότι δεν είδε ποτέ τμήματα αυτού του σκάφους ούτε και υπολείμματα των μη ανθρώπινων οργανισμών, τα οποία διατηρεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ σε μυστικές αποθήκες του στρατού. Επικαλέστηκε όμως μαρτυρίες τουλάχιστον 40 ανθρώπων που τα έχουν δει και με τους οποίους ο ίδιος συνομίλησε τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Οι άνθρωποι αυτοί, υποστήριξε, εκτός από τις προφορικές τους μαρτυρίες, διαθέτουν φωτογραφίες και άλλα αποδεικτικά στοιχεία των ισχυρισμών τους. Επειδή όμως όλα αυτά τα στοιχεία είναι απόρρητα, αν ο ίδιος τα αποκαλύψει κινδυνεύει να βρεθεί στη φυλακή. Ηδη, τόνισε, η υπηρεσία στην οποία εργαζόταν έχει προβεί σε αντίποινα εναντίον του, γεγονός που έχει επιπτώσεις στην προσωπική και την επαγγελματική του ζωή.

Πτώματα εξωγήινων στο Μεξικό

Μάλιστα, την Τρίτη κατά τη διάρκεια ακρόασης του Κογκρέσου στην Πόλη του Μεξικού, ο Μεξικανός «ουφολόγος» Jaime Maussan παρουσίασε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, δύο τέλεια διατηρημένες «μη ανθρώπινες οντότητες», όπως μεταδίδει ο Independent.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα πτώματα, που ανακτήθηκαν από το Κούσκο του Περού, δεν αποτελούν μέρος της «γήινης εξέλιξής μας», με το 30% της γενετικής τους σύνθεσης να παραμένει «άγνωστο», σύμφωνα με τα μεξικανικά μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2017, ο Maussan είχε προβεί σε παρόμοιους ισχυρισμούς στο Περού. Τότε το επίσημο πόρισμα έκανε λόγο για «προσφάτως κατασκευασμένες κούκλες, οι οποίες έχουν καλυφθεί με ένα μείγμα χαρτιού και συνθετικής κόλλας για να προσομοιώσουν το δέρμα».