Περισσότερες από 4.500 διασώσεις, σε σύνολο 11.500 κλήσεων, είχε ολοκληρώσει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης (13/9) η Πυροσβεστική στην ακόμη πλημμυρισμένη Θεσσαλία.

Αν και συμπληρώθηκε μια εβδομάδα από την κακοκαιρία Daniel, κάτοικοι στους οικισμούς του κάμπου που επλήγησαν εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα -βυθισμένα από τα λασπόνερα- σπίτια τους και περιμένουν τη βοήθεια των σωστικών συνεργείων.

Σ’ ένα εξ αυτών, στο χωριό Γιάννουλη, άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να βγάλουν από το σπίτι ένα βρέφος λίγων μηνών.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο, ο πυροσβέστης πήρε στην αγκαλιά του το μωρό, κατέβηκε την εσωτερική σκάλα και μπήκε ως τη μέση στο βρώμικο νερό, προχωρώντας σιγά σιγά προς την έξοδο, ενόσω οι συνάδελφοί του τον συμβούλευαν να προσέχει.

Την ίδια ώρα η μητέρα του παιδιού είχε επιβιβαστεί σε μια φουσκωτή βάρκα μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια και περίμενε με αγωνία να παραλάβει το μικρό. Όλη αυτήν την ώρα μάλιστα δεν έπαψε να κλαίει από το άγχος και την αγωνία της για την έκβαση της διάσωσης.

Ο άνδρας της ΕΜΑΚ προσπαθούσε να κρατήσει ήρεμο το βρέφος καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, αποκαλώντας το «ψυχούλα μου», προτού το παραδώσει στη μητέρα του λέγοντάς του «έλα να το πάρει η μαμά στην αγκαλιά».