Mεγαλώνει ώρα με την ώρα ο αριθμός των νεκρών μετά τον σεισμό των 7 Ρίχτερ που έπληξε την περιοχή του Μαρόκου, νοτιοδυτικά της πόλης του Μαρακές.

Στην τελευταία του ανακοίνωση το υπουργείο Εσωτερικών κάνει λόγο για 2.497 νεκρούς και 2.476 τραυματίες.

Η καταστροφή των δρόμων σε απομακρυσμένα χωριά εμποδίζει τις προσπάθειες των μαροκινών αρχών να κατευθύνουν βοήθεια σε ορισμένες από τις πιο πληγείσες περιοχές της χώρας, δήλωσε στο CNN αξιωματούχος της μαροκινής κυβέρνησης. «Οι προσπάθειες διάσωσης συνεχίζονται για να φτάσουν στις δύσκολες περιοχές. Ο σεισμός έπληξε ορεινές περιοχές που είναι διασκορπισμένες γεωγραφικά και είναι δύσκολο να φτάσει κανείς σε αυτές τις περιοχές σε ορισμένες περιπτώσεις» δήλωσε.

Οι Αρχές χρησιμοποιούν ελικόπτερα για να φτάσουν στις περιοχές του Μαρόκου που έχουν πληγεί περισσότερο και μηχανήματα για να απομακρύνουν τα μπάζα από τους αδιάβατους δρόμους, πρόσθεσε.

Οι προσπάθειες επικεντρώνονται κυρίως στον απεγκλωβισμό τραυματιών και στην προσέγγιση όσων μπορεί να βρίσκονται ακόμη στα χαλάσματα στις ορεινές περιοχές. «Χρησιμοποιούμε μεθόδους για να απομακρύνουμε τα μπάζα στο δρόμο για να στείλουμε ασθενοφόρα», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Γίνεται προσπάθεια να χτιστούν νοσοκομεία πεδίου κοντά στα χωριά που επλήγησαν για να μεταφέρουν τους τραυματίες και να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες πριν σταλούν στη συνέχεια σε νοσοκομεία» πρόσθεσε ο αξιωματούχος.