Ομαλή είναι η εικόνα που επικρατεί στο Δήμο Καρδίτσας, μετά την επέλαση της κακοκαιρίας Daniel προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας. Η πόλη της Καρδίτσας στο μεγαλύτερο τμήμα της δεν αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα, αν λάβουμε φυσικά υπόψη το μέγεθος και την ένταση της κακοκαιρίας που χτύπησε τη Θεσσαλία -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Πιο αναλυτικά, σε ότι αφορά την κατάσταση σήμερα Δευτέρα, μειώνεται η παρουσία φιλοξενούμενων στις έκτακτες δομές που δημιούργησε ο Δήμος Καρδίτσας για να υποδέχεται τους απεγκλωβισμένους από την περιοχή του Παλαμά. Ήδη οι περισσότεροι είτε έχουν επιστρέψει στην περιοχή τους είτε μεταφέρονται σε πιο οργανωμένες δομές φιλοξενίας. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από το Δήμο Καρδίτσας ζητήθηκε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να στηθεί ένα «ελικοδρόμιο» στο γήπεδο του Αστέρα, για να γίνονται αλλεπάλληλες πτήσεις ελικοπτέρων και φυσικά να γίνει και η φιλοξενία των διασωθέντων (πέραν των 600 ατόμων).

Σε ό,τι αφορά την περιοχή του Παλέρμου που πλημμύρισε, η περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας με την επικουρία του Δήμου Καρδίτσας και της ΔΕΥΑΚ -όπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση- έστησε μια μεγάλη επιχείρηση άντλησης των συγκεντρωμένων υδάτων και σύντομα η περιοχή θα έχει στεγνώσει, ώστε αμέσως μετά να καθαριστεί και να επιστρέψει στην πρότερη κατάσταση.

Στην περιοχή των Καμινάδων η κατάσταση σχεδόν έχει ομαλοποιηθεί. Επίσης σχεδόν σε όλα τα χωριά του Δήμου Καρδίτσας που αντιμετώπισαν πλημμυρικά φαινόμενα τα νερά έχουν υποχωρήσει και πλέον η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί.

Σε όλα τα χωριά επίσης του Δήμου Καρδίτσας από την Κυριακή έχουν σταλεί με ευθύνη του δήμου μηχανήματα και προσωπικό για την καθαριστούν περιοχές όπου χρειάζεται, να γίνουν παρεμβάσεις κ.λπ. Η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί για αρκετές ημέρες.

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροδότηση (που φυσικά την ευθύνη έχει η ΔΕΗ και ο ΔΕΔΔΗΕ) η ενημέρωση που έχει ο Δήμος Καρδίτσας είναι ότι εκτός από τα πρώτα δυο 24ωρα οπότε υπήρξαν εκτεταμένες διακοπές στην πόλη και στα χωριά, η κατάσταση έχει σχεδόν ομαλοποιηθεί.

Σε ό,τι αφορά την ύδρευση από το δίκτυο της ΔΕΥΑ Καρδίτσας και του Συνδέσμου Ύδρευσης, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς (το δίκτυο) δεν έχει σχέση με υπόγεια ύδατα και φυσικά το νερό που ως γνωστόν έρχεται από τη λίμνη Πλαστήρα είναι πόσιμο και απολύτως ασφαλές.

Για την περίπτωση που υπάρχουν επιμέρους ζητήματα το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2441350046.