Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πολλές παραμέτρους. Μια από αυτές είναι το καλούμενο «μαύρο χρήμα».

¨Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης, η Αρχή για το ξέπλυμα εκκινεί έρευνα σε μη συστημική τράπεζα στην οποία διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς οι εταιρείες Intellexa και Krikel, οι οποίες πρωταγωνιστούν στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Κατά μια πληροφορία, τις έρευνες της Αρχής της οποίας ηγείται ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης πυροδότησε αίτημα πολιτικού προσώπου, το οποίο επικαλέστηκε τα στοιχεία των λογαριασμών των Intellexa και Krikel που έχουν κατατεθεί στη Βουλή και τα οποία δείχνουν ροές εκατομμυρίων ευρώ από και προς ελβετικούς και κυπριακούς τραπεζικούς λογαριασμούς το διάστημα 2020-2022, τα οποία δεν δικαιολογούνται!

Μεταξύ άλλων, η Αρχή για το ξέπλυμα θα επιδιώξει να μάθει γιατί η διεύθυνση κανονιστικής συμμόρφωσης της μη συστημικής τράπεζας δεν δήλωσε ως ύποπτες αυτές τις συναλλαγές με σχετική αναφορά, υποβάλλοντας Suspicious Activity Report (SAR).

Ακολούθως, θα κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες ώστε και η Διεύθυνση Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιρειών της Τράπεζας της Ελλάδος να λάβει γνώση και να τρέξει τις δικές της διαδικασίες.

Των ερευνών της Αρχής για το ξέπλυμα φέρεται να προΐσταται  ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Α’ Μονάδας της Αρχής Ευστάθιος Τσίρμπας, εφοριακός με θητεία στον ΟΟΣΑ και μεγάλη εμπειρία στο ξέπλυμα χρήματος.