Γνωρίζαμε πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ότι το ματς με το Γιβραλτάρ προσφέρονταν για να μπορέσει η Εθνική να φτάσει σε μια άνετη επικράτηση και έτσι να κερδίσει χρόνο και ο Γκουστάβο Πογέτ, αλλά και οι διεθνείς να βρουν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση. Αυτό έγινε τελικά με την Ελλάδα να μην έχει κανένα απολύτως πρόβλημα και να παίρνει τους τρεις βαθμούς.

Το ξεκίνημα

Ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς αρκετοί παίκτες ήταν τιμωρημένοι και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης προσπάθησε να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Κι αν η πρώτη κεφαλιά του Μαυροπάνου αποκρούστηκε, έστω και τυχαία από τους αμυντικούς του Γιβραλτάρ, λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 9′ η συνδυασμένη ενέργεια των Μπουχαλάκη, Γιαννούλη και η λανθασμένη εκτίμηση της φάσης από τον τερματοφύλακα του Γιβραλτάρ, έφεραν την μπάλα στα πόδια του Πέλκα, που άνετα έγραψε το 1-0. Ο σκόρερ έδειξε στους πανηγυρισμούς τις επικαλαμίδες του, όπου είχε τις φωτογραφίες από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Αδύναμο το Γιβραλτάρ, αποφασισμένη η Ελλάδα

Η δυναμικότητα του αντιπάλου ήταν τέτοια, που δεν μπορούσαν οι παίκτες του να αλλάξουν τρεις πάσες, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι συνεχώς στην επίθεση και να χάνει την μια ευκαιρία μετά την άλλη. Χατζηδιάκος και Πέλκας έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα έφυγε άουτ.

Τελικά το δεύτερο γκολ για την Ελλάδα ήρθε στο 23ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μαυροπάνος μετά από κόρνερ του Πέλκα πήδηξε ψηλότερα απ΄όλους στην περιοχή του Γιβραλτάρ και με κεφαλιά έγραψε το 2-0.

Η καταιγιστική προσπάθεια των Ελλήνων παικτών να «ξορκίσουν» την κακή εμφάνιση της Ολλανδίας, συνεχίστηκε και στο 32′ χάθηκε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Ο Παυλίδης έκανε το γυριστό σουτ και ο τερματοφύλακας του Γιβραλτάρ έκανε ασταθή απόκρουση. Ο Πέλκας μπήκε στη φάση και με τακουνάκι την έστρωσε στον Ρότα, ο οποίος φάνηκε να αιφνιδιάζεται, με αποτέλεσμα το πλασέ του να αποκρουστεί από τον Κολέινγκ.

Στο 37′ ο Παυλίδης ξέφυγε από την άμυνα του Γιβραλτάρ, αλλά με το πλασέ του δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Η μπάλα πήρε ύψος και ο Φούντας με γυριστό την έστειλε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα, ενώ ο ίδιος φάνηκε να τραυματίζεται στο γόνατο. Τελικά το γκολ ακυρώθηκε, καθώς στο ξεκίνημα ο Παυλίδης ήταν σε θέση οφ σάιντ.

Δοκάρι στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό τις προσπάθειές της και βρέθηκε κοντά στο τρίτο γκολ στο 51′. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα πήρε κατεύθυνση προς την αντίπαλη εστία. Τελικά χτύπησε στο δοκάρι και έφυγε άουτ. Ο Κόλινγκ στην προσπάθειά του να κρατηθεί, έπεσε στα δίχτυα και τα έσκισε, με αποτέλεσμα να έχουμε διακοπή στο ματς για να φτιαχθούν.

Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 71′, όταν ο Μασούρας ξεχύθηκε στο ανοικτό γήπεδο και έφτασε στην αντίπαλη περιοχή, για να κάνει το τέλειο πλασέ και να γράψει το 3-0 για την Ελλάδα.

Στο 82′ ο Ντίνος Μαυροπάνος με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα (και αυτό με κεφαλιά), ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης, ο Γιακουμάκης έκανε εξαιρετική μεταβίβαση στον Μασούρα και αυτός στην κίνηση με πλασέ (με το αριστερό αυτή τη φορά), έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα» (5-0). Ο επιθετικός του Ολυμπιακού, πιστοποίησε την δαιμονιώδη φόρμα στην οποία βρίσκεται και πέτυχε το δεύτερό του γκολ στη βραδιά και το 4ο συνολικά στα προκριματικά, τη στιγμή που η Ελλάδα έχει 9 σύνολο!

Οι ενδεκάδες των ομάδων:

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Γιαννούλης, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρότα (84′ Χατζηγιοβάνης), Μπουχαλάκης (68′ Παπανικολάου), Μπακασέτας, Πέλκας (84′ Αέξανδρόπουλος), Μασούρας, Παυλίδης (68′ Γιακουμάκης), Φούντας (68′ Ιωαννίδης) .

Γιβραλτάρ: Κόλινγκ, Μουέλχι (90′ Σάντος), Τσιπολίνα, Μπρίτο, Χάρτμαν (85′ Μπαντρ), Πόζο (90′ Κασκιάρο),, Σέργκεντ, Τζόλεϊ, Γουόκερ, Ρόναν, Ντε Μπαρ.