Η κλήρωση των ομίλων του Europa League διεξήχθη από την UEFA και οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ έμαθαν τους αντιπάλους τους.

Για πρώτη φορά υπάρχει τριπλή ελληνική εκπροσώπηση στο Europa League της UEFA. Οι ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν θέση στην κληρωτίδα. Παράλληλα θα υπάρξει ειδική ενημέρωση σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ αναφορικά με τα εντός έδρας ματς ώστε να μην αγωνιστούν μπροστά στο κοινό τους την ίδια μέρα, αφού οι αγώνες θα διεξαχθούν Πέμπτη, κατά κύριο λόγο.

Το ακριβές πρόγραμμα θα είναι έτοιμο έως το πρωί του Σαββάτου και για τις τρεις ελληνικές ομάδες.

Αυτά ήταν τα γκρουπ δυναμικότητας:

Ο Ολυμπιακός, που ήταν στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας και βγήκε πρώτος στην κληρωτίδα αντίστοιχα και πήγε στον πρώτο όμιλο, όπου επικεφαλής είχε βγει η Γουέστ Χαμ. Από το τρίτο γκρουπ έπεσε η Φράιμπουργκ και από το 4ο η Μπάτσκα Τόπολα.

Στην κλήρωση, από πλευράς Ολυμπιακού,. το παρών έδωσε ο ιδιοκτήτης του, Βαγγέλης Μαρινάκης και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων. Κώστας Βερνίκος.

Η ΑΕΚ έπεσε στον 2ο όμιλο με Άγιαξ, Μαρσέιγ και Μπράιτον.

Τελευταίος, από τις ελληνικές ομάδες βγήκε ο Παναθηναϊκός, που έπεσε στον 6ο όμιλο με Βιγιαρεάλ, Ρεν και Μακάμπι Χάιφα.

Οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στον όμιλο του Conference League

Αμέσως μετά διεξήχθη η κλήρωση για τους ομίλους του Conference League, της τρίτης τη τάξει διοργάνωσης της UEFA. Ο ΠΑΟΚ, ως εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τη φινλανδική Ελσίνκι και την Αμπερντίν από τη Σκωτία στον 7ο όμιλο.