Σύμφωνα με ανακοίνωση της Hellenic Train αναστέλλονται οι λεωφορειακές συνδέσεις στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη, καθώς και στη Λάρισα – Λιτόχωρο, σήμερα Κυριακή (10/9)μετά από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών για διακοπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό στο ύψος της Λάρισας, εξαιτίας της υπερχείλισης του Πηνειού.

Εφόσον δοθεί πάλι σε κυκλοφορία η εθνική οδός και επιτραπεί η διέλευση οχημάτων, θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση και επαναπρογραμματισμός των δρομολογίων, σύμφωνα με την Hellenic Train.

Υπενθυμίζεται ότι κομμένη στα δύο παραμένει η χώρα με την Εθνική Οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης να παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα, καθώς σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις διάσωσης σε πλημμυρισμένες περιοχές της της Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι ολοκληρωτική είναι η καταστροφή σε Καρδίτσα, Βόλο και Λάρισα. Χωριά έχουν μετατραπεί σε βάλτοι, ενώ υπάρχουν παντού νερά και λάσπες.

Στα ύψη παραμένει η αγωνία για τον Πηνειό, ο οποίος έχει υπερχειλίσει σε κάποια σημεία, οδηγώντας ακόμα και σε εκκενώσεις περιοχών.