Μαζικός απεγκλωβισμός πολιτών από το βυθισμένο χωριό Βλόχος της Καρδίτσας, λαμβάνει χώρα από τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/9), με τη συνδρομή ελικοπτέρου Σινούκ των Ενόπλων Δυνάμεων. 

Το χωριό έχει καλυφθεί από τα λασπόνερα που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel. υπαρχει αξιωματικός της αεροπορίας στρατου, ο οποίος έχει οργανώσει τους εγκλώβισμένους σε ομάδες 33ατόμων. Οι πρώτοι πολίτες έχουν παραληφθεί από ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς πτήσεις.

Στο Βλόχο έχουν πάει από εχθές το μεσημέρι και τέσσερις βάρκες του στρατού και 10 άτομα που έκαναν μετακινήσεις ατόμων σε ασφαλές σημείο. Επίσης ένα ελικόπτερο απομάκρυνε από χθες μια οικογένεια που κινδύνευε από την υψηλή στάθμη του νερού. Σήμερα από το πρώτο φως επιχειρούν στο σημείο και 2 ελικόπτερα Agusta Bell-214.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, λόγω του μεγάλου αριθμού των εγκλωβισμένων στην περιοχή της Καρδίτσας αποφασίστηκε από τους επιτελείς του Στρατού που συνδράμουν στις προσπάθειες για τη διάσωση του κόσμου να χρησιμοποιηθούν τα ελικόπτερα Σινούκ που έχουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Σε ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) το ΓΓΕΘΑ δημοσιοποίησε βίντεο από την πρώτη επιχείρηση που έγινε το πρωί της Παρασκευής με 33 άτομα, στην πλειονότητά τους γυναικόπαιδα.

Aπεγκλωβισμός των κατοίκων ελικόπτερα από τον Παλαμά

Την ίδια ώρα συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η γιγάντια επιχείρηση απεγκλωβισμού κατοίκων, από τις Ένοπλες Δυνάμεις, τα ελικόπτερα και τα μηχανήματα του στρατού να επεμβαίνουν και να διασώσουν κόσμο στην σε μεγάλα τμήματα της Θεσσαλίας.

Στο γήπεδο του Αστέρα Καρδίτσας συνεχώς προσγειώνονται ελικόπτερα με ανθρώπους που έχουν διασωθεί από την ευρύτερη περιοχή του Παλαμά αλλά και της Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Ηλικιωμένοι κυρίως, αλλά και οικογένειες με παιδιά, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς παρέμειναν αβοήθητοι για ατελείωτες ώρες σε στέγες σπιτιών και υψηλότερα κτίρια, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και με το φόβο ότι δε θα τα καταφέρουν. Λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρονται, αν χρειάζεται, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας .Τους διασωθέντες παραλαμβάνουν συγγενείς τους ενώ υπάρχουν λεωφορεία για να μεταφερθούν όσοι δεν έχουν στέγη στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας. Χθες πετούσαν 3 ελικόπτερα ενώ σήμερα συνολικά είναι 10.