Η έντονη βροχόπτωση από την κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου της Θεσσαλίας, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης άνοιξε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από την Λαμία έως την Κατερίνη, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, το οποίο είχε κλείσει το απόγευμα της Τετάρτης.

Ειδικότερα  σύμφωνα με την ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από την Λαμία έως την Κατερίνη, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη διεξάγεται κανονικά.

Η κυκλοφορία των οχημάτων από την Κατερίνη έως τη Λαμία, στο ρεύμα προς Αθήνα, διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη η ΕΛΑΣ με μήνυμα του 112 απηύθυνε έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών.

Την ίδια ώρα κλειστή παραμένει, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, η εθνική οδός Αθηνών – Θεσσαλονίκης, στο τμήμα Κατερίνης – Λαμία.

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ισχύουν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. (εδαφική αρμοδιότητα Διευθύνσεων Αστυνομίας Λάρισας και Μαγνησίας) :

  • διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, από τη χ/θ 400+265 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Πιερίας) έως την χ/θ 323+439 (όρια Δ.Α. Λάρισας με Δ.Α. Μαγνησίας), εξαιρουμένων των οχημάτων με προορισμό την πόλη της Λάρισας.
  • διακοπή της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στον Αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη, από την χ/θ 261+280 (όρια νομού Μαγνησίας – νομού Φθιώτιδας) μέχρι τον Α/Κ Νίκαιας (χ/θ 348+106).

Εξαιρούνται:

  • (α) Τα οχήματα οδικής βοήθειας
  • (β) Τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης

Από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρεται: «Παρακαλούνται οι οδηγοί να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο στο εθνικό οδικό δίκτυο όσο και σε τοπικές οδούς όπου παρατηρούνται έντονα καιρικά φαινόμενα ή έχουν υπάρξει προειδοποιήσεις για επικείμενη έλευση αυτών».

Στο μεταξύ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ευρύμανθού από το ύψος της υπόγειας γέφυρας της Ν.Ε.Ο Αθηνών-Λαμίας στην περιοχή της Κηφισιάς.

Στην κυκλοφορία και η οδός Πειραιώς στην Αθήνα

Στην κυκλοφορία δόθηκε και πάλι, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (7/9) η οδός Πειραιώς, η οποία έκλεισε κατά την διάρκεια της νύχτας λόγω των πλημμυρικών φαινομένων. Ο δρόμος είχε κλείσει και νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων από την έντονη βροχόπτωση που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel.