Ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ζήτησε σήμερα συγγνώμη από την οικογένεια του Αντώνη, που σκοτώθηκε όταν τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη του Blue Horizon, για τις χθεσινές δηλώσεις του, που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή είπε συγκεκριμένα: «Εγώ θεωρώ ότι σήμερα υπάρχουν αυτοί που θρηνούν τον αδικοχαμένο και αυτοί που θρηνούν για αυτούς που πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους να φέρουν πίσω ένα μεροκάματο και σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για δολοφονία».

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ τόνισε: «Και εγώ και όλοι μας νιώθουμε σοκ, φρίκη και δέος απέναντι σε αυτή την τραγική υπόθεση, απέναντι σε αυτό το έγκλημα αν θεώρησε πως με τον τρόπο που εκφράστηκα εξισώνω το θύτη και το θύμα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της ΕΔΕ προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες, στην εταιρία, το πλήρωμα και τους λιμενικούς. «Έχουν παραβιαστεί σχεδόν όλοι οι κανόνες και η βασική αρχή της ναυτοσύνης», σημείωσε. Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατέληξε πως ο ίδιος θα ήταν ο πρώτος που θα είχε παραιτηθεί «σε περίπτωση που υπήρχε ευθύνη που με εμπλέκει».