Η ατζέντα της ημέρας: Οι ποινικές διώξεις στο πλήρωμα του Blue Horizon – Η επέλαση της κακοκαιρίας Daniel – Η αντίδραση Στίγκα

Ποινικές διώξεις σε τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon για κακουργηματικές πράξεις άσκησε η εισαγγελία Πειραιά για την υπόθεση της δολοφονίας του 36χρονου Αντώνη που προσπάθησε να επιβιβαστεί στο πλοίο.

1

Διώξεις για κακουργήματα σε τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

  • Η δίωξη: Δύο κακουργήματα που επισύρουν μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης περιλαμβάνει το βαρύ κατηγορητήριο το οποίο αντιμετωπίζουν οι τέσσερις συλληφθέντες, μέλη του πληρώματος του πλοίου Blue Horizon, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας του 36χρονου Αντώνη. Όσον αφορά τον καπετάνιο του πλοίου, ο οποίος είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι κακούργημα.
  • Η συγκέντρωση: Χθες το βράδυ στο λιμάνι του Πειραιά έλαβε χώρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο άτυχος 36χρονος, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα όσο τον έσπρωχναν μέλη του πληρώματος του «Blue Horizon». Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί, κρατώντας ομπρέλες και αψηφώντας την βροχή, φώναζε: «Δικαιοσύνη για τον Αντώνη», ενώ σε ένα από τα πλακάτ υπήρχε αναγραφόμενη η φράση «Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη».
  • Η ανάρτηση Μητσοτάκη: «Όπως όλοι μας, σήμερα, νιώθω αποτροπιασμό και φρίκη για το αδιανόητο τέλος που βρήκε ένας συνάνθρωπός μας, στο λιμάνι του Πειραιά. Δεν το χωράει το μυαλό, ούτε και το ανέχεται η στοιχειώδης ηθική» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του.
2

Συνεχίζει την επέλαση της η κακοκαιρία Daniel

  • Τα φαινόμενα: Τα ακραία φαινόμενα συνεχίστηκαν για άλλη μια μέρα χθες σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω της κακοκαιρίας Daniel. Για απίστευτα δύσκολες συνθήκες μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης για την κακοκαιρία.
  • Τα μηνύματα: Μηνύματα του 112 στάλθηκαν χθες σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων στην Αττική, την Καρδίτσα όπου ένας άνθρωπος άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξ αιτίας της κακοκαιρίας, τη Λαμία όπου η κυκλοφορία μάλιστα απαγορεύθηκε, ενώ η περιοχή Κόμμα Φθιώτιδας εκκενώθηκε.
  • Η πρόβλεψη: Σύμφωνα με τις προβλέψεις που υπάρχουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να αρχίσουν να εξασθενούν το βράδυ της Πέμπτης.

Newsletter

Πέντε ειδήσεις για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Κάθε πρωί θα βρίσκεις στο inbox σου τις πιο σημαντικές ειδήσεις και τα πιο ενδιαφέροντα θέματα
ΕΓΓΡΑΦΗ
3

Η αντίδραση Στίγκα στις ερωτήσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου

  • Η συνάντηση: Ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κλήθηκε στο γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο κόμμα του.   Η κατάθεσή του διήρκησε περίπου τρεις ώρες και μάλιστα δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες.
  • Η αιτία της καθυστέρησης: Σύμφωνα με πληροφορίες του ΒΗΜΑτοδότη η καθυστέρηση οφειλόταν σε ένα έγγραφο το οποίο τελικώς ο Βασίλης Στίγκας προσκόμισε στην εισαγγελέα.
  • Η αντίδραση: Φεύγοντας από τον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος των Σπαρτιατών φαινόταν πως δεν ήταν στα καλύτερα του καθώς σε καμία περίπτωση δεν περίμενε πως η συνάντηση θα διαρκούσε τόσο πολύ, ούτε ότι θα έχει και συνέχεια.
4

Ιερά Σύνοδος: «Παραθρησκευτική αφετηρία η αντίθεση στις νέες ταυτότητες»

  • Οι θεωρίες: Σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο δεν είναι θεολογικώς ισχυρές οι θεωρίες ότι προσβάλλεται το δόγμα της Ανατολικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Χριστού από τη μορφή και το περιεχόμενο της νέας αστυνομικής ταυτότητας.
  • Η αφετηρία: Η Ιερά Σύνοδος τονίζει επίσης πως η χρήση φράσεων περί «ηλεκτρονικού φακελώματος» που επιβάλλει η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και η «παγκοσμιοποίηση» έχει παραθρησκευτική αφετηρία.
  • Διοικητικής φύσεως ζήτημα: «Η κρίση περί νομιμότητας για τις αστυνομικές ταυτότητες ανήκει στη δικαστική εξουσία της χώρας που ήδη αποφάνθηκε, και αφορά ένα διοικητικής φύσεως ζήτημα των σχέσεων κράτους και πολίτη» καταλήγει η Ιερά Σύνοδος.
5

Μεγάλο παιχνίδι με αντίπαλο την Ολλανδία δίνει απόψε η Εθνική ποδοσφαίρου

  • Η αναμέτρηση: Η Εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα στις 21:45 στο στο Philips Stadium του Αϊντχόφεν την εθνική Ολλανδίας στο πλαίσιο των προκριματικών του Euro 2024.
  • Η σημασία: Ο αγώνας είναι ιδιαίτερης βαθμολογικής σημασίας καθώς οι δύο ομάδες μονομαχούν για τη δεύτερη θέση του ομίλου έχοντας αμφότερες ηττηθεί από τη Γαλλία που βρίσκεται στην κορυφή.
  • Η συνέχεια: Μετά την Ολλανδία η Εθνική μας θα υποδεχθεί στην «OPAP Arena» το Γιβραλτάρ την Κυριακή 10/9.
Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.
flex-car.gr