Απεγνωσμένοι είναι οι κάτοικοι του Βόλου και του Πηλίου καθώς η κακοκαιρία Daniel έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα, κρατώντας εγκλωβισμένους κατοίκους στα σπίτια τους.

Η νύχτα ήταν εξίσου δύσκολη με τη μέρα που πέρασε. Η κ. Ηρώ περιέγραψε στο Mega τις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη Πηλίου.

«Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, είμαστε αποκομμένοι από παντού. Θέλουμε βοήθεια. Υπάρχει κόσμος που έχει εγκλωβιστεί στο χωριό», είπε, τονίζοντας πως τουλάχιστον 3.500 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα.

Πολλές περιοχές στη Μαγνησία, μεταξύ αυτών και ο Άγιος Ιωάννης, δεν έχουν ρεύμα και νερό, ενώ η επικοινωνία είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

«Σε λίγο δεν θα υπάρχει επικοινωνία, δεν θα ξέρετε αν ζούμε ή αν θα πεθάνουμε. Το βράδυ το περάσαμε χωρίς ρεύμα. Δεν υπάρχει δίκτυο κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, είναι θαύμα ότι τώρα σας μιλάω», είπε.

Όπως είπε πολλοί κάτοικοι βρίσκονται σε πανικό και θέλουν να εγκαταλείψουν την περιοχή, ωστόσο οι δρόμοι είναι κλειστοί.

Δραματική επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγού

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση απεγκλωβισμού ενός οδηγού στην περιοχή του Πηλίου.

Η κακοκαιρία Daniel οδήγησε στην κατάρρευση τμήματος δρόμου, που οδηγεί προς το νότιο Πήλιο, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας κρατήρας και ένας οδηγός να πέσει μέσα με το αυτοκίνητό του όπως φαίνεται από τα πλάνα του Mega.

Σύμφωνα με τον Μαρίνο Αλειφέρη ο οδηγός απεγκλωβίστηκε έχοντας τις αισθήσεις του.