Στα δικαστήρια του Πειραιά έφθασαν οι τέσσερις συλληφθέντες οι οποίοι κατηγορούνται για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Κατά την είσοδο τους δέχτηκαν βροχή ερωτήσεων για την αποτρόπαια πράξη τους. Οι ίδιοι εισήλθαν χωρίς να πουν κουβέντα στο γραφείο του εισαγγελέα.

Οι συλληφθέντες είναι ο καπετάνιος, ο ύπαρχος, ο λοστρόμος και ο αξιωματικός καταστρώματος του Blue Horizon.

Τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, τα οποία εμπλέκονται στον θάνατο του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά τη νύχτα της Τρίτης, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού.

Αντιμετωπίζουν επίσης κατηγορίες για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου γιατί τον έσπρωξαν στο νερό.

Πηγές από το λιμενικό σώμα σε ερώτηση που έγινε από το ΑΠΕ-ΜΠΕ αν υπήρχε κάποιος λιμενικός στο σημείο που σημειώθηκε το τραγικό συμβάν καθώς δεν φαίνεται και στα σχετικά βίντεο αναφέρθηκε ότι υπήρχε στέλεχο του σώματος που έκανε μέτρα τάξης αλλά όχι μπροστά στον καταπέλτη του συγκεκριμένου πλοίου καθώς είχε ολοκληρωθεί η φόρτωση των επιβατών και των οχημάτων.

Επίσης σε άλλη ερώτηση για το αν ο καταπέλτης θα έπρεπε να είναι ανοιχτός κατά την εκκίνηση της μηχανής του πλοίου τονίστηκε ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και έχει βεβαιωθεί σχετική παράβαση από το κεντρικό λιμεναρχείο.

Σε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου

Σε πνιγμό λόγω εισρόφησης θαλασσίου ύδατος,οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά. Επίσης διαπιστώθηκαν μικρές εκδορές στο κεφάλι.