Δεκάδες χιλιάδες άτομα που παρευρέθηκαν στο φεστιβάλ Burning Man στην έρημο της Νεβάδα αναγκάστηκαν να αναζητήσουν καταφύγιο και να εξοικονομήσουν φαγητό και νερό το Σάββατο, αφού μια καταιγίδα μετέτρεψε ολόκληρη την περιοχή σε λάσπη.

Η πρόσβαση από και προς το Black Rock City, το μέρος που λαμβάνει χώρα το φεστιβάλ, έκλεισε «για το υπόλοιπο της εκδήλωσης», ανέφεραν οι διοργανωτές σε δήλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ετήσιο φεστιβάλ Burning Man, ένα από τα πιο γνωστά πολιτιστικά γεγονότα των ΗΠΑ, επλήγη από τις σφοδρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα οι επισκέπτες του να «βουλιάξουν» στη λάσπη.

Ένας νεκρός

Την ίδια ώρα, έχει ξεκινήσει έρευνα για τον θάνατο ενός ατόμου κατά τη διάρκεια της καταρρακτώδους βροχής στο φεστιβάλ. Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις συνθήκες του θανάτου του.

Το Black Rock City σημείωσε πάνω από μισή ίντσα βροχής κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί εκεί το Σάββατο. Πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τους παρευρισκόμενους να παλεύουν να περπατήσουν μέσα στις λάσπες.

Οι διοργανωτές δήλωσαν ότι «δεν επιτρέπεται η οδήγηση μέχρι να στεγνώσει η λάσπη με εξαίρεση τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης», ενώ δόθηκε έκκληση στους συμμετέχοντες του φεστιβάλ να μαζέψουν τα πράγματά τους και να βρουν έναν ζεστό και ασφαλή χώρο.

Το φεστιβάλ πήρε το όνομά του από την κορυφαία εκδήλωσή του, το κάψιμο μιας μεγάλης ξύλινης κατασκευής που ονομάζεται Man την προτελευταία νύχτα.

Η συγκέντρωση, η οποία ξεκίνησε ως μια μικρή εκδήλωση το 1986 σε μια παραλία του Σαν Φρανσίσκο και πλέον προσελκύει διασημότητες, τεχνολογικούς επιχειρηματίες και influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει από τις 27 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.