Προβλήματα αντιμετωπίζουν σήμερα όσοι χρησιμοποιούν το μετρό και τα τρένα υψηλής ταχύτητας στη Μαδρίτη, καθώς τέθηκαν εκτός λειτουργίας εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας και των πλημμυρών που έχουν χτυπήσει την πρωτεύουσα της Ισπανίας.

Όλη τη διάρκεια της νύχτας η Πυροσβεστική επιχειρούσε σε περίπου 1.200 περιστατικά, ενώ η Αστυνομία αναζητά δύο άνδρες που αγνοούνται στην περιοχή Aldea del Fresno, νοτιοδυτικά της Μαδρίτης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στην εν λόγω περιφέρεια, Javier Chivite.

«Δύο άνθρωποι αγνοούνται, ένας πατέρας και ο γιος του, οι οποίοι βρίσκονταν σε ένα όχημα που παρασύρθηκε από χείμαρρο στον ποταμό Alberche» δήλωσε ο Chivite σύμφωνα με το Reuters.

Αρκετοί δρόμοι στην περιοχή της Μαδρίτης έκλεισαν, καθώς γέφυρες γκρεμίστηκαν από το νερό που υπερχείλισε τις όχθες του ποταμού. Η καταρρακτώδης βροχή που έπληξε τη χώρα μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια στις περιοχές της Μαδρίτης, της Καστίλης, της Καταλονίας και της Βαλένθια. Σε πολλές περιοχές έπεσε επίσης χαλάζι.

H Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία μείωσε τη Δευτέρα το επίπεδο συναγερμού σε κίτρινο από πορτοκαλί και κόκκινο την Κυριακή.